Dark Mode Light Mode

Άρχισαν ήδη οι αντιδράσεις

Για την ενδεχόμενη μίσθωση στο κατάστημα PUBLIC

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισογείου καταστήματος του Επιμελητηριακού κτηρίου, του υπογείου του και μέρους του 1ου ορόφου. Δύο προτάσεις – προσφορές κατατέθηκαν. Μία προερχόμενη από τα καταστήματα PUBLIC και μία προερχόμενη από ντόπιο επαγγελματία προκειμένου να μισθώσει το ισόγειο κατάστημα και να πουλά ρούχα.

Με βάση τις οικονομικές προσφορές εκείνη των καταστημάτων PUBLIC, ήταν υψηλότερη. Ειδικότερα το PUBLIC προτείνει ενοίκιο 5.700 ευρώ περίπου και 1.000 επιπλέον ευρώ για τον πρώτο όροφο του επιμελητηριακού κτηρίου, συγκεκριμένα του βορειοδυτικού τμήματος, έκτασης 135 τ.μ. Την τελική απόφαση θα λάβει φυσικά η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ήδη όμως σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Παναγιωτίδης που διατηρεί το κατάστημα «Μουσικός Γαλαξίας» εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το γεγονός ότι οι ντόπιοι επιχειρηματίες πληρώνουν τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο κι όμως ένα πολυκατάστημα θα εγκατασταθεί στο κέντρο της αγοράς και στο επιμελητηριακό κτίριο, προκαλώντας προβλήματα. «Θα νταντεύουμε ξένους επιχειρηματίες όπως εκείνους του JUMBO και του PUPLIC, αφήνοντας να πλήττονται τα συμφέροντα των καταστηματαρχών της Καβάλας; Η λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος θα προκαλέσει κακό σε όλα τα τοπικά καταστήματα», υποστήριξε ο κ. Παναγιωτίδης.

Αναρωτήθηκε δε για ποιο λόγο κάθε φορά που ανοίγει ένα καβαλιώτικο κατάστημα από την οποία κιόλας ημέρα το επισκέπτονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί προκειμένου να ελέγξουν τη νομιμότητά του. Εν αντιθέσει, το πολυκατάστημα παιχνιδιών του Αμυγδαλεώνα λειτουργεί μη νόμιμα εδώ και μία δεκαετία χωρίς ποτέ να έχει υποστεί τις συνέπειες.

«Τώρα δηλαδή θα επιτραπεί να ανοίξει πολυκατάστημα στο ισόγειο του Επιμελητηρίου, στο οποίο επί χρόνια εμείς καταβάλλουμε 40, 50 ή ακόμη και 100 ευρώ ετησίως χωρίς να μας προσφέρει κάτι; Πλάκα μας κάνουν; Την ίδια στιγμή που δεκάδες βουλγάρικα προϊόντα πωλούνται στην καβαλιώτικη αγορά και το παραεμπόριο ανθεί χωρίς να αντιδρά κανείς;

Γιατί έδιωξαν την τράπεζα από το ισόγειο του κτιρίου που άφηνε στο ταμείο του Επιμελητηρίου τόσα χρήματα; Γιατί δεν μείωσαν το μίσθωμα προκειμένου να παραμείνει η τράπεζα στον χώρο; Φτάσαμε σε σημείο να χρωστούμε ως επιχειρηματίες όλες τις υποχρεώσεις μας και μάλλον θα πρέπει να αντιδράσουμε παύοντας να καταβάλλουμε τις συνδρομές μας στο Επιμελητήριο, αφού δεν προασπίζει τα συμφέροντά μας», δήλωσε οργισμένος ο Μπάμπης Παναγιωτίδης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στον Δήμαρχο

Επόμενο άρθρο

«ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ» του Κοσμά Χαρπαντίδη