Dark Mode Light Mode

Άρχισαν οι ακινησίες και τα προβλήματα

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου δημιουργήθηκε συνωστισμός στο λιμεναρχείο Καβάλας με τα αιτήματα των ναυτιλιακών εταιριών, που έθεταν τα πλοία τους σε κατάσταση ακινησίας, λόγω ετήσιας επιθεώρησης. Όλες σχεδόν οι εταιρίες κατέθεσαν σχετικά αιτήματα, με πρώτη και καλύτερη την εταιρία «Όσιος Δαβίδ», που ζήτησε ακινησία εννέα ημερών για το πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος», αρχής γενομένης από το Σάββατο 1η Νοέμβρη.

Το λιμεναρχείο ενέκρινε την εννιαήμερη ακινησία του «Στ. Φιλιάγκος», αλλά από την Κυριακή 2 Νοέμβρη. Αυτό σήμαινε ότι το συγκεκριμένο πλοίο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, έπρεπε να εκτελέσει κανονικά τα δρομολόγια του που ήταν προγραμματισμένα στην γραμμή του Πρίνου. Το Σάββατο το Στ. Φιλιάγκος, επικαλέστηκε μηχανική βλάβη. Το πλοίο δεν κινήθηκε καθόλου. Έτσι έμειναν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, η οποία εξ αυτού του λόγου, ήταν εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα, καθώς όλη η κίνηση από και προς τη Θάσο εξυπηρετήθηκε από τα δρομολόγια της Κεραμωτής. Ειδικότερο πρόβλημα ανέκυψε όταν αυτό το γεγονός έπρεπε να γνωστοποιηθεί στους επιβάτες.  Πολλοί δηλώνουν ότι τηλεφωνούσαν στο λιμεναρχείο, στα λιμενικά φυλάκια στην Καβάλα, τον Πρίνο, την Κεραμωτή και δεν είχαν επαρκή πληροφόρηση.

Στην πρόοδο της ημέρας διαπιστώθηκε ότι η γραμμή θα μείνει κλειστή, όπως κι έγινε μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή τα δρομολόγια επανήλθαν στη γραμμή του Πρίνου, εκτελέστηκαν απ΄ το Θάσος VI, πλοίο της ΑΝΕΘ, κανονικά.

Ακόμη και τώρα ουδείς γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί οριστικά η κατάσταση με τα δρομολόγια, τα οποία τις Κυριακές προβλέπονται να είναι τρία.

Επειδή όμως μεσολαβεί η ακινησία των πλοίων, κανείς δεν ξέρει πως θα ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση.

Με λίγα λόγια ενώ υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι τέτοια η κινητικότητα λόγω της ακινησίας των πλοίων, που η απόφαση του συμβουλίου κανείς δε γνωρίζει συγκεκριμένα, πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν δρομολόγια τις Κυριακές, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο, λόγω της δυνατότητας που έχουν οι εταιρίες να θέτουν τα πλοία τους σε ακινησία.

Όσο για το περιστατικό του Σαββάτου η μηχανική βλάβη στο πλοίο «Στ. Φιλιάγκος», η υπόθεση θα διερευνηθεί από το λιμεναρχείο Καβάλας.

 

Προηγούμενο άρθρο

«Πράσινο» φως στον ΟΛΚ για τα κατάλοιπα

Επόμενο άρθρο

Πλήθος κόσμου στην έκθεση καναρινιών