Dark Mode Light Mode

Άρχισαν οι συνεδριάσεις στο ΤΕΙ

Άρχισαν το πρωί οι συνεδριάσεις στο ΤΕΙ Καβάλας. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι συνεδρίασε η σύγκλητος του ιδρύματος. Η συνεδρίαση με πολλούς παρόντες έγινε στο φουαγιέ του μεγάλου αμφιθεάτρου.

Το προεδρείο – οι καθηγητές από το εξωτερικό και ο Νάσος Μητρόπουλος με τους αντιπροέδρους του ιδρύματος, είχαν τον πρώτο λόγο. Τη διαδικασία παρακολούθησαν πολλοί καθηγητές, επικεφαλής τμημάτων και σχολών, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι. Ο Ν. Μητρόπουλος σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης είπε τα εξής:

 

«Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καθορίσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό του ιδρύματος. Σήμερα το πρωί έχει το λόγο η σύγκλητος, το απόγευμα θα γίνει μία συνεδρίαση του συμβουλίου των μελών, ούτως ώστε να το οριστικοποιήσουμε».

ΕΡ: Είναι καλή η εποχή με βάση τα οικονομικά προβλήματα;

ΑΠ: «Όχι. Αλλά νομίζω πως αν πάμε και λίγο παρακάτω θα είναι ακόμη πιο χειρότερα».

ΕΡ: Είσθε αισιόδοξος. Υπάρχει συμμετοχή διάθεσης – σίγουρα υπάρχει – αλλά πόσο μπορεί κάποιος;

ΑΠ: «Το θέμα είναι ότι αν μπορέσουμε ν΄ αποφύγουμε αυτή τη στιγμή, τα μπρος – πίσω στην πολιτική και όλες αυτές τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουνε, θα έλεγα ότι θα μπορέσει να υπάρξει μία διέξοδος στα ιδρύματα, αλλά προς το παρόν υπάρχουν μόνο περικοπές».

ΕΡ: Θέλετε βοήθεια από τους βουλευτές του νομού, τους τοπικούς φορείς;

ΑΠ: «Βεβαίως θέλουμε. Να σας πω ότι τελευταία φορά τους καλέσαμε, σε ότι αφορά τους υπαλλήλους… Πήγαμε όλοι πολύ σωστά… δεν είχαμε καμιά μετακίνηση υπαλλήλων, ωστόσο να πούμε ότι το ΤΕΙ – ούτως ή άλλως – έχει λιγότερους υπαλλήλους, λιγότερους καθηγητές, άρα λοιπόν χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπινους πόρους».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Παραιτούνται και οι δύο απ΄ τη διοίκηση του ΒΙΟΠΑ

Επόμενο άρθρο

«Άλλοι πράγμα οι γεωτρήσεις, άλλο η Δήμητρα»