Dark Mode Light Mode

Άσκηση πιέσεων χωρίς συμφωνία

Με βασικό επιχείρημα τα εθνικά συμφέροντα, την τήρηση διακρατικών συμφωνιών, την τήρηση της αρχικής συμφωνίας σε σχέση με τον αγωγό ΤΑΡ ο Υπουργός Γιάννης Μανιάτης άσκησε πιέσεις-στην μεσημβρινή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του- προκειμένου να τελειώσει με συμφωνία το θέμα της όδευσης του αγωγού από την επαρχία Καβάλας. Η επίμαχη περιοχή είναι αυτή από τον Αμυγδαλεώνα έως τα όρια του Ν. Καβάλας με το Ν. Δράμας.
Οι πιέσεις του Υπουργού απευθύνονταν και στους τοπικούς φορείς και στους κατασκευαστές του έργου. Ήταν ωστόσο ξεκάθαρο ότι παραλήπτη είχαν μόνο αυτούς που συνεχίζουν να διαφωνούν, αυτούς που βρίσκονται στην Καβάλα. Συμφωνία δεν υπήρξε αλλά μόνο ευχές. Η πρόταση που ισχύει είναι αυτή του περασμένου Σαββάτου με την οποία διαφωνούν ξεκάθαρα ο Αγροτικός Σύλλογος, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ και ο Λάζαρος Βασιλειάδης. Διαφωνούν (μάλλον σε ηπιότερο τόνο) και οι Μαρκόπουλος- Τσανάκα.
Η τελευταία εξέδωσε ήδη σχετικό δελτίο τύπου βάση του οποίου σε αυτή τη πρόταση είναι πιθανές βελτιώσεις στην κατεύθυνση μιας ακόμη πιο ορεινής όδευσης. Αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο να γίνει αφού οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ είτε δεν θέλουν, είτε δεν προλαβαίνουν να κινηθούν ακόμη πιο βόρεια. «Η επόμενη συνάντηση μας θα είναι στα χωράφια» προειδοποίησε στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Καλπακίδης, εννοώντας φυσικά τοπικές κινητοποιήσεις. «Οι αποφάσεις έχουν παρθεί» είπε μετά τη σύσκεψη φανερά απογοητευμένος ο Ζαφείρης Μυστακίδης.
Είναι φανερό ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα μιας και ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Στις οποίες ή θα ληφθούν υπόψη οι τοπικές προτάσεις κι ανησυχίες ή θα γίνει αυτό που θέλει ο ΤΑΡ. Αυτό που προτείνει από το περασμένο Σάββατο, αυτό που είναι βολικό και για το Υπουργείο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Γ’ Εθνική: Αλλαγές λόγω Άρη στους ομίλους

Επόμενο άρθρο

Φιλικές νίκες για Ορφέα , Άρη και Βυζάντιο