Dark Mode Light Mode
Για το λιμάνι της Κεραμωτής
Έβλεπε απ’ το σπίτι να ληστεύουν την κόρη του στο μίνι μάρκετ!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Έβλεπε απ’ το σπίτι να ληστεύουν την κόρη του στο μίνι μάρκετ!

Στις 21.45 το βράδυ της Τρίτης σε συνοικιακό μίνι μάρκετ στον Προφήτη Ηλία δύο άγνωστοι δράστες έκαναν ληστεία με λεία έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και 250 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο του καταστήματος. Οι λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού είναι φοβερές, θυμίζουν κινηματογραφική ταινία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεση τους αρκετά στοιχεία κι έτσι είναι πιθανό να βρουν τους δράστες. Ήταν δύο. Ο πρώτος που μπήκε στο κατάστημα φορούσε κουκούλα και κρατούσε πιστόλι. Ο δεύτερος όμως φέρεται να μην φορούσε κουκούλα, εκτέθηκε έτσι όχι μόνο στην 29χρονη υπεύθυνη του καταστήματος αλλά και στις κάμερες του μίνι μάρκετ που κατέγραψαν όλο το περιστατικό. Πριν απ’ όλα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια του 2013 είχε συμβεί ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό, με θύμα το ίδιο πρόσωπο. Την 29χρονη υπεύθυνη του ίδιου καταστήματος. Τότε όλα έγιναν κάπως αλλιώς. Η 29χρονη είχε κλείσει το κατάστημα και βάδιζε προς το σπίτι της που είναι κοντά στο κατάστημα. Ευρισκόμενη στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Λουκά έγινε στόχος αγνώστων. Της άρπαξαν την τσάντα, μέσα στην οποία είχε τις εισπράξεις της ημέρας.

Η τύχη τα έφερε έτσι που προχθές πάλι η 29χρονη ήταν στο μαγαζί. Σε αυτό απασχολούνται και οι γονείς της. Λόγω του πρώτου περιστατικού (το 2013) το κατάστημα «εξοπλίστηκε» κατάλληλα. Απέκτησε κάμερες, οι οποίες μεταφέρουν «ζωντανά» την εικόνα στο σπίτι της οικογένειας. Προχθές βράδυ ο πατέρας ήταν σπίτι, που και που έβλεπε από τον υπολογιστή τι συνέβαινε στο κατάστημα. Ξαφνικά είδε την 29χρονη κόρη του να γίνεται θύμα ληστείας. Είδε επίσης τον ένα δράστη να έχει κολλήσει στο μέτωπο της το πιστόλι! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πρώτα ειδοποίησε την αστυνομία κι αμέσως μετά βγήκε στο δρόμο κι έτρεξε με τις πιτζάμες προς το μαγαζί. Τότε είδε στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας ένα επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται με σβηστά τα φώτα. Υπέθεσε ότι είναι το αυτοκίνητο των ληστών. «Έπεσε» πάνω του και το σταμάτησε. Ψύχραιμοι οι δράστες έκαναν όπισθεν, διαφεύγοντας από άλλο δρόμο της ίδιας συνοικίας.

Σύμφωνα με τη προανάκριση το όλο περιστατικό διήρκεσε μόλις 1 λεπτό. Ο πρώτος δράστης με το όπλο προτεταμένο απειλούσε την 29χρονη κι άλλος βοηθούσε ώστε να αυξηθούν όσο γίνεται τα κλοπιμαία. Στην συνέχεια οι δύο δράστες έφυγαν πεζοί, μάλλον προς το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και ήταν παρκαρισμένο πλησίον του μίνι μάρκετ. Από τα όσα είπαν στην 29χρονη φάνηκε να μην μιλούν καλά τα ελληνικά.

Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία- λένε οι κάτοικοι- υπάρχουν συνεχώς τέτοια περιστατικά που αποδεικνύουν την αύξηση της εγκληματικότητας. Προ μηνός στόχος έγινε ο ιερός ναός. Λειτούργησε ευτυχώς το σύστημα συναγερμού κι οι δράστες αποχώρησαν, αφού έκαναν ζημιές στην κεντρική του είσοδο περίπου 150 ευρώ. Όσο για τους ιδιοκτήτες του μίνι μάρκετ, μετά το προχθεσινό δεύτερο στην ουσία περιστατικό σε βάρος τους σκέπτονται να κλείνουν το κατάστημα ακόμη πιο νωρίς. «Αρχικά κλείναμε στις 11. Στη συνέχεια κλείναμε στις 10 το βράδυ. Τώρα θα κλείνουμε από τις 9» μας είπαν χαρακτηριστικά.

 

Το δελτίο τύπου για το συμβάν

 

Την 4-2-2014/2150 στην Καβάλα, 2 άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε κατάστημα «mini market» ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

 

Συνελήφθη στις (4-2-2014) το μεσημέρι, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς ένα (1) πλαστό διαβατήριο των συριακών αρχών, το οποίο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 

Σύλληψη δύο ατόμων για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν στις (4-2-2014) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας και μια 31χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι ο 23χρονος προμήθευσε την 31χρονη με 4,5 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και CLONOTRIL καθώς και με μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 0,8 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία της 31χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του 23χρονου εντοπίσθηκαν ακόμη 39 δισκία των ίδιων φαρμακευτικών σκευασμάτων και μια (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,9 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Για το λιμάνι της Κεραμωτής

Επόμενο άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ