Dark Mode Light Mode
Την Παρασκευή στην Καβάλα ο Φώτης Κουβέλης
«Έκοψαν» το υδροπτέρυγο παρά την αντίθετη άποψη της τοπικής κοινωνίας – Αυτό είναι θράσος!
Σε δύσκολη θέση η Στέγη

«Έκοψαν» το υδροπτέρυγο παρά την αντίθετη άποψη της τοπικής κοινωνίας – Αυτό είναι θράσος!

Οι κοινωνίες της Θάσου και της Καβάλας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο το νέο που έμαθαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα υδροπτέρυγο θα δοκίμαζε να συνδέσει και πάλι την Καβάλα με το νησί της Θάσου, κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο συμβούλιο περιμένοντας προχθές την απάντηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στο άκουσμα και μόνο της πρότασης πολλοί τοπικοί φορείς αλλά απλοί άνθρωποι δήλωσαν την υποστήριξη τους. Θεώρησαν περιττό να εξηγήσουν τους λόγους. Υποστήριξαν πάντως κάτι που είναι πολλαπλώς χρήσιμο. Δυστυχώς όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Το Σ.Α.Σ. απέρριψε το αίτημα επειδή υπήρχαν προβλήματα. Προβλήματα που ποτέ δεν θα καταλάβουμε και δεν θα αποδεχθούμε.

Το πλοίο περιγράφεται παλιό που στο τέλος του έτους αποσύρεται λόγω 35ετίας. Δεν κατέθεσε- είπαν- αίτημα με πλήρη δρομολόγια αλλά μόνο για τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη. Με μια κουβέντα, μπούρδες. Είναι φανερό ότι το υδροπτέρυγο «κόπηκε» για ασήμαντο λόγο. Ήδη διατυπώνονται απαντήσεις στα επιχειρήματα που φέρεται να υιοθέτησε το Σ.Α.Σ. Ο νέος νόμος που καταργεί την 35ετία. Ψηφισμένος από τη Βουλή που όμως λόγω μη έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων δεν εφαρμόζεται ακόμη. Νέος νόμος που λύνει αυτά τα ψευτοπροβλήματα.

Λέγεται ότι την ώρα που συζητούνταν το θέμα στο Σ.Α.Σ. κάποια μέλη έδειξαν εχθρική στάση προς την πρόταση. Και πολλά άλλα ευτράπελα, τα οποία οδήγησαν στην απορριπτική απόφαση. Ενώ η κοινωνία θέλει κάτι περισσότερο από τα φερι μποτ (που τον Χειμώνα περιορίζουν θεαματικά τα δρομολόγια τους στη γραμμή του Πρίνου) το απρόσωπο Σ.Α.Σ. αποφασίζει άλλα. Χθες το απόγευμα υπήρξε μια ευχάριστη είδηση. Η πρόταση θα επανέλθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Την Παρασκευή στην Καβάλα ο Φώτης Κουβέλης

Επόμενο άρθρο

Σε δύσκολη θέση η Στέγη