Dark Mode Light Mode
5 μήνες σε αργία ο Φιλόσογλου
Έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιαννακίδη – Ο Γ. Παναγιωτίδης υπενθυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις
H Kαβάλα Oil μετατοπίζει τον αγωγό

Έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιαννακίδη – Ο Γ. Παναγιωτίδης υπενθυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Τουλάχιστον περίεργες χαρακτηρίσθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, σχετικά με τη διεκδίκηση του 12%. Στο περιθώριο της συνεντεύξεως που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας σχετικά με τις εξελίξεις στο σχέδιο Περιγιαλίου, ο Άρης Γιαννακίδης αναφερόμενος στο 12% παρατήρησε ότι είναι δύσκολο, ν’ αλλάξει κάτι που έχει καθιερωθεί, ενώ όπως είπε σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση παίζει και η άποψη των εκπροσώπων της Θράκης. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι θα ήταν τραγικό λάθος να ζητηθεί επί του παρόντος η επέκταση του 12% και στην Ανατολική Μακεδονία.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης ωστόσο υπενθύμισε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του περιφερειάρχη και τις αμέτρητες αναφορές του στην εφαρμογή ενδοπεριφερειακής ισότητας. Σύμφωνα όμως με την άποψη του κ. Παναγιωτίδη, τώρα ο περιφερειάρχης «την κάνει γυριστή». Οι δηλώσεις Γιαννακίδη άφησαν έκπληκτο τον Β’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο οποίος υπέθεσε ότι κύκλοι της Θράκης ίσως και να πιέζουν τον περιφερειάρχη ενάντια στην επέκταση του 12% και στην Ανατολική Μακεδονία.

Οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της επιδότησης κόστους εργασίας εκδηλώνονται εδώ και πολύ καιρό από τους παράγοντες της ΑΜ, ενώ το μέτρο είχε ψηφιστεί πολύ πριν από την εκλογή του κ. Γιαννακίδη. «Την Ανατολική Μακεδονία δε θα πρέπει να τη θυμούνται μόνο την περίοδο των περιφερειακών εκλογών, όταν ζητούνε τις ψήφους της. Να τη θυμούνται και κατά τις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων της όπως η επέκταση του 12%», υπογράμμισε ο έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιάννης Παναγιωτίδης.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι παράγοντες της Ανατολικής Μακεδονίας θα πρέπει να λάβουν την άδεια της Θράκης προκειμένου να προχωρήσουν τη διεκδίκησή τους και αποφάνθηκε πως ο κ. Γιαννακίδης θα πρέπει να πιεστεί περισσότερο και να τεθεί προ των ευθυνών του. Εξάλλου, ο ίδιος ο περιφερειάρχης επικαλούνταν το επιχείρημα του 12% σε κάθε πρόσφορη περίπτωση. Κατά τον κ. Παναγιωτίδη αυτή η υπόθεση έχει αγγίξει πλέον το όριο της κοροϊδίας και μάλλον οι πιέσεις θα πρέπει να εκδηλωθούν από την πλευρά της ΑΜ μιας και υποστήριξη σε περιφερειακό επίπεδο μάλλον δεν αναμένεται.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

5 μήνες σε αργία ο Φιλόσογλου

Επόμενο άρθρο

H Kαβάλα Oil μετατοπίζει τον αγωγό