Dark Mode Light Mode

Έλεγχοι και στα εμπορικά πλοία λόγω Έμπολα

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, μίλησε χθες στην εφημερίδα μας για την κρουαζιέρα σε σχέση με το κεντρικό λιμάνι και την υπηρεσία του.

Φέτος πολλά από τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Καβάλας για πρώτη φορά ελέγχθηκαν από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Παρά τους πολλούς ελέγχους που πρώτη φορά έγιναν δεν διαπιστώθηκε σε αυτούς τίποτα το μεμπτό.

Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό είπε ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, εννοώντας ότι πλέον οι έλεγχοι τώρα που η περίοδος άφιξης κρουαζιερόπλοιων τελείωσε, επεκτείνονται στα εμπορικά πλοία, στο λιμάνι Φίλιππος Β’, στο λιμάνι της Κεραμωτής ακόμα και στο λιμάνι των Ελευθερών.

Υπάρχει συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά να γίνονται έλεγχοι σε εμπορικά πλοία λόγω της κινητικότητας που υπάρχει στα λιμάνια της χώρας όταν τα πλοία έρχονται από το εξωτερικό για τον ιό Έμπολα. Υπάρχει ταυτόχρονα και ενημέρωση της υπηρεσίας από τους ναυτικούς πράκτορες και ειδικά όταν ένα πλοίο έρχεται από μακρινή χώρα του εξωτερικού.

Για τα κρουαζιερόπλοια που ελέγχθηκαν και τα εμπορικά πλοία που ελέγχονται, έλεγχοι που είναι όλοι προληπτικοί, ο Χρήστος Παπαδόπουλος είπε τα εξής:

«Φέτος ενεργά μπήκαμε στον έλεγχο των πλοίων και ο έλεγχος θα συνεχιστεί, ενώ έχει τελειώσει η σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια, είμαστε και στον έλεγχο των εμπορικών πλοίων. Με αφορμή λοιπόν τον Έμπολα σε συνεννόηση και με το λιμάνι του Πειραιά, εφαρμόζουμε την τακτική που εφαρμόζουν και εκεί δηλαδή ζητάμε να δούμε από πού έρχεται το πλοίο, σε ποια λιμάνια ήταν τελευταία, ποιους επιβάτες έχει και ποιας εθνικότητας. Αυτό θα συνεχιστεί, έχουμε συνεννοηθεί και με το Λιμεναρχείο της Καβάλας και με τους ναυτικούς πράκτορες ώστε να κάνουμε καλύτερο έργο. Αυτό αφορά όλα τα λιμάνια που έχει ο νομός Καβάλας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό σε σχέση με τα γεγονότα που ακούμε για τον Έμπολα. Να πούμε επίσης ότι από τα 26 κρουαζιερόπλοια που ήρθανε τα μισά περίπου ήρθαν από το εξωτερικό, ό,τι ερχόταν από ξένο λιμάνι το ελέγχαμε. Δεν βρήκαμε κάτι κι ήταν αναμενόμενο να μη βρούμε κάτι, αλλά σε αυτά τα πράγματα καλύτερα είναι να τρέχεις πριν από τα γεγονότα σε προλάβουν».

Προηγούμενο άρθρο

Διαμαρτυρία στο κεντρικό λιμάνι

Επόμενο άρθρο

Διαμαρτυρία μαθητών με μουσικά όργανα