Dark Mode Light Mode

Έλεγχοι στην αγορά, πρωί – απόγευμα

Σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, άρχισαν χθες το πρωί έλεγχοι στην αγορά, από προσωπικό της Διεύθυνσης Εμπορίου. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως επίσης το Μεγάλο Σάββατο θα γίνονται πρωί – απόγευμα, από σχετικό κλιμάκιο της υπηρεσίας.

Κατά πρώτο λόγο αφορούν επιχειρήσεις κρεοπωλείων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, παιχνιδιών και ζαχαροπλαστείων.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα μας, ο Αρχ. Γρανάς πρόθεση των ελέγχων είναι η συμμόρφωση των επαγγελματιών κι όχι η επιβολή προστίμων. Γι΄ αυτό και πριν την επιβολή προστίμων θα γίνεται στους επαγγελματίες σύσταση.

Μεγάλη προσοχή θα δοθούν σε θέματα που αφορούν τις τιμές των προϊόντων και την προέλευση αυτών.

Σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος «Τζάμπο» η ίδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, εξηγεί ότι το κατάστημα του Αμυγδαλεώνα, λειτουργεί πλέον ως εμπορικό κατάστημα, για το οποίο δεν χρειάζεται να καταθέσει δικαιολογητικά για να πάρει οποιαδήποτε άδεια.

Στο αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος η εταιρία «Τζάμπο» διαπραγματεύεται το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει, ζητώντας έκπτωση επί του αρχικού ποσού, εφόσον το πρόστιμο πληρωθεί εφάπαξ.

Από την άλλη πλευρά η εταιρία «Τζάμπο» φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη με την υπηρεσία ανάπτυξης και εμπορίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, τους υπαλλήλους της οποίας λέγεται ότι απείλησε ακόμα και με αγωγές για τις δηλώσεις που έκαναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόθεση της ίδιας υπηρεσίας, δηλαδή της Διεύθυνσης Εμπορίου, είναι αμέσως μετά το Πάσχα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να γίνουν έλεγχοι και σε επαγγελματίες που διαθέτουν στην αγορά καυσόξυλα. Ενώ η εμπορία των καυσόξυλων δεν προϋποθέτει καμιά άδεια, η κοπή των ξύλων σε μικρά τεμάχια, η λειτουργία δηλαδή ειδικών μηχανημάτων γι΄ αυτή τη δουλειά, πρέπει να καλύπτεται από σχετική άδεια λειτουργίας αυτών των μηχανημάτων.

Για το θέμα των ελέγχων στην αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς είπε τα εξής:

 

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε κλιμάκια συνέχεια, από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, για τους ελέγχους στα καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου πολλές φορές μπορεί να έχουμε και προβλήματα, ώστε να ελέγχουν τις τιμές, την αρτιότητα των παρασκευασμάτων, την καταλληλότητά τους και βέβαια και τις τιμές. Η υπηρεσία εμπορίου είναι επί ποδός, όλη την εβδομάδα, ώστε οι έλεγχοι να γίνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα, για να προφυλάξουμε τους καταναλωτές από οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί».

ΕΡ. Όχι μόνο πρόστιμα, αλλά και συστάσεις;

ΑΠ: «Η προτεραιότητα δεν είναι τα πρόστιμα. Προτεραιότητα είναι να λειτουργεί η αγορά όπως πρέπει. Συνήθως έχουμε πάρα πολλά καταστήματα τα οποία σέβονται τους καταναλωτές, δεν δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά κι οι άνθρωποι πάνω στη ροή της δουλειάς, μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα, ίσως κάτι να τους ξεφύγει κι έτσι γίνονται συστάσεις κυρίως».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Σήκω Μαρδύρη να μας δεις»

Επόμενο άρθρο

Για τις Γαλάζιες Σημαίες 2013 - Αυθαίρετη ανακοίνωση προκαλεί σύγχυση