Dark Mode Light Mode

Έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ Καβάλας

Χωρίς διακοπές ρεύματος πέρασε το σαββατοκύριακο για το νομό Καβάλας. όπως άλλωστε και για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι τελευταίες διακοπές ρεύματος στο νομό μας έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα. Ήταν μιας ώρας και δεν αφορούσαν αστικές γραμμές.
Όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η απεργία, από σήμερα, πόσο θα επηρεάσει το δίκτυο, προκειμένου να γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος ή όχι. Ένα πρόβλημα που με την ευκαιρία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ αναδεικνύεται είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού. Το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στο Νομό Καβάλας, πάσχει από αυτό το πρόβλημα, καθώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν περισσότερο από δέκα χρόνια.
Έτσι στη ΔΕΗ Θάσου το τεχνικό τμήμα απασχολεί τρεις μόνιμους υπαλλήλους που το καλοκαίρι ενισχύονται με έναν συμβασιούχο. Ίδια είναι τα αριθμητικά δεδομένα στη Χρυσούπολη, η οποία έχει ν΄ ασχοληθεί με βλάβες στο δίκτυο σε όλη την επαρχία Νέστου. Όλοι καταλαβαίνουν ότι με τόσο λίγο προσωπικό, σε ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο στο νομό μας, τα περιστατικά βλαβών κι άλλα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ, που απέμειναν. Γι΄ αυτό και η ΔΕΗ είναι ένας ακόμη κλάδος του δημοσίου τομέα, στον οποίο πέραν όλων των άλλων, χρειάζεται άμεσα ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού.

Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές δικαστών – εισαγγελέων στις υπηρεσίες της Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Εγκαίνια έκθεσης Δήμητρας Καμαράκη