Dark Mode Light Mode

Έλλειψη προσωπικού στο Ειρηνοδικείο Καβάλας

Σήμερα το μεσημέρι ψηφίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, που πλέον οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι και εργάζονται στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, μετά τη συνένωση και μεταστέγαση υπηρεσιών και δικαστηρίων.

Η προσέλευση αναμένεται να είναι μαζική. Υποψηφιότητες κατατέθηκαν μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Πρόεδρος στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είναι ο Δημήτρης Μπακόλας, ο οποίος καλεί τους συναδέλφους του, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία σημειώνοντας ότι το βασικό πρόβλημα, των δικαστικών υπαλλήλων του Νομού, αυτή την περίοδο, είναι η έλλειψη προσωπικού, ειδικότερα στο ειρηνοδικείο Καβάλας ο φόρτος της δουλειάς του οποίου έχει αυξηθεί. Ο Δημήτρης Μπακόλας είπε τα ακόλουθα: «Αύριο (σήμερα) στις εκλογές δικαστικών υπαλλήλων που έχουμε, γίνονται για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, αντιπροσώπων για ΟΔΥΕ, στο τμήμα της τοπικής ΑΔΕΔΥ και στην εξελεγκτική επιτροπή. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10.30 μέχρι το τέλος του ωραρίου στις 12.00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν να ψηφίσουν. Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι πάρα πολύ κρίσιμα και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, Στο σύλλογο ανήκουν και τα ειρηνοδικεία του Παγγαίου και της Θάσου και οι συνάδελφοι κάνουν προσπάθεια να έρθουν και να ψηφίσουν παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

ΕΡ: Όσον αφορά τα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα;

ΑΠ: «Τα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα αφορούν κυρίως την έλλειψη προσωπικού στο ειρηνοδικείο της Καβάλας, έχει μεγάλο αριθμό συναλλαγών με το κοινό, με δικηγόρους, πολίτες κ.λ.π.. Παρά τη συγχώνευση που έχει γίνει, το πρόβλημα εντάθηκε και έχουμε ζητήσει ως σύλλογος, ως υπηρεσία – ειρηνοδικείο και ως πρωτοδικείο, ως εποπτεύουσα αρχή υπαλλήλους, είτε μέσα από μετάταξη, είτε από διαγωνισμό, κι ακόμα δεν έχουνε εγκριθεί όλα αυτά. Είμαστε σε καλό δρόμο, πιστεύω πως θα στελεχωθούν με υπαλλήλους , ιδιαίτερο το ειρηνοδικείο και οι άλλες υπηρεσίες του νομού».

 

Προηγούμενο άρθρο

Στις αρχές Μαρτίου o Άρης Βέρρος θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του

Επόμενο άρθρο

Δεν έπεφτε καρφίτσα στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα