Προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα κολυμβητήρια της χώρας εξαιτίας της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν απομείνει σε λειτουργία μόνο τρία ή τέσσερα κολυμβητήρια ενώ στο παρελθόν ο αριθμός τους ήταν πολλαπλάσιος. Εάν οι κατά τόπους αρμόδιοι δεν έχουν μεριμνήσει για τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, τότε η βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων θα αποδειχθεί εξαιρετικά αμφίβολη.
Η αντλία θέρμανσης που αγοράστηκε από το δήμο Καβάλας για την ενίσχυση της λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, αν και έχει παραδοθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί. Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είναι καθ’ όλα εντάξει σε διαδικαστικό και οικονομικό επίπεδο, ωστόσο κώλυμα προκλήθηκε με το συνεργείο τοποθέτησης. Ο Σάββας Εμφιετζής εξέφρασε την προσδοκία του ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση της κεντρικής μονάδας, ώστε να εξασφαλισθεί εν μέρει η απεξάρτηση της λειτουργίας από το πετρέλαιο θέρμανσης και να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο κ. Εμφιετζής σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων στη διάρκεια του χειμώνα δε θα απειληθεί. Επιπλέον ο δήμος προσπαθεί να εντάξει το κλειστό κολυμβητήριο στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα να τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη άνοιξη. Υπό αυτές τις συνθήκες θα εξασφαλισθεί και η αποκατάσταση της σκεπής αλλά και η αξιοποίηση της αβαθούς γεωθερμίας.
Στο ερώτημα εάν αξίζει τον κόπο τόση προσπάθεια εκ μέρους του δήμου για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, ο Σάββας Εμφιετζής απάντησε θετικά αφού το κολυμβητήριο επισκέπτεται ένας αριθμός περίπου τετρακοσίων ή και πεντακοσίων ατόμων σε μηνιαία βάση. Οι δε προσπάθειες των ναυταθλητικών σωματείων στοχεύουν στη διατήρηση των μικρών αθλητών προκειμένου να διπλασιαστεί ο αριθμός τους την επόμενη χρονιά. Ενώ ο αριθμός των πολιτών που προτιμά το κολυμβητήριο βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.
=