Dark Mode Light Mode
Τροχαίο στο δρόμο του Παληού
Έμποροι και δημοτική αρχή συζητούν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων
Συζητήθηκε στην Βουλή η ερώτηση Καλαντζή για την Ένωση

Έμποροι και δημοτική αρχή συζητούν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων

Ραντεβού με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα είχε τη σήμερα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στο πλαίσιο διαβουλεύσεως και συνεργασίας, με θέμα την προετοιμασία του εορταστικού προγράμματος των Χριστουγέννων. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η δημοτική αρχή είχε ζητήσει από το σύλλογο τον εκτενή διάλογο για κάθε θέμα της αγοράς. Υιοθετώντας λοιπόν το πνεύμα συνεργασίας, οι δύο πλευρές εξέτασαν την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, προκειμένου να μην επαναληφθεί και φέτος δεδομένα του παρελθόντος με τις πωλήσεις λιανικής στα περίπτερα της πλατείας.

Οι έμποροι πρότειναν τη χρήση των περιπτέρων που χρησιμοποιούνταν στο φεστιβάλ COSMOPOLIS, όπου θα προσφέρεται είτε ζεστή σοκολάτα, είτε ζεστό κρασί, είτε ζαχαρωτά, ή θα χρησιμοποιούνται ως το σπίτι του Αϊ Βασίλη και το σπίτι των ξωτικών. Αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν μέσω των δημοτικών μεγαφώνων σε όλη την έκταση της αγοράς.

Ποικίλες ακόμη δράσεις πρότεινε η διοίκηση του συλλόγου ώστε να δημιουργηθεί χαρούμενη ατμόσφαιρα προς ικανοποίηση του καταναλωτικού κοινού. Στόχος είναι να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή επισκεψιμότητα στο κέντρο της Καβάλας. Ο συγκεκριμένος στόχος δεν επετεύχθη στη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Επιπλέον, ο φετινός σχεδιασμός θα πρέπει να αποφύγει την αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματικών ομάδων που κατά το παρελθόν προκάλεσε έριδες στους κόλπους των δημοτικών επιτροπών και ξεσήκωσε θύελλα σχολίων.

Τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Φίλιππο Φιλιππίδη συνάντησε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κατόπιν μεσολάβησης που ζήτησαν τα μέλη, προκειμένου να μιλήσουν για το έντονο πρόβλημα του πεζόδρομου Παύλου Μελά. Πρόκειται για ένα κατ’ ευφημισμό πεζόδρομο, αφού στην Παύλου Μελά η οδική κίνηση οχημάτων και δικύκλων δε σταματά ποτέ, παρά την τυπική απαγόρευση. Η διοίκηση του συλλόγου θύμισε τον κανονισμό που ισχύει αλλά που διαρκώς καταστρατηγείται με αποτέλεσμα οι βιτρίνες των καταστημάτων να κλείνουν από τα σταθμευμένα οχήματα, να δυσχεραίνεται η αποχώρηση των μαθητών από το δημοτικό σχολείο, να παραμένει το πρόβλημα εισόδου στον πεζόδρομο των χρηματαποστολών. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου παρατήρησε ότι ανυπερθέτως οι συνθήκες επί της Παύλου Μελά πρέπει να βελτιωθούν. Παρόμοιες συζητήσεις έχουν διεξαχθεί με την τροχαία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να υπογραμμισθεί πως θα πρέπει να τηρείται το γράμμα του νόμου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τροχαίο στο δρόμο του Παληού

Επόμενο άρθρο

Συζητήθηκε στην Βουλή η ερώτηση Καλαντζή για την Ένωση