Dark Mode Light Mode

«Έπεσε» ξύλο

Προεκλογικό σε κατάστημα του Ελαιοχωρίου

Σοβαρό προεκλογικό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (25/3) στο Ελαιοχώρι, μεταξύ υποψηφίων που προέρχονται από τον συνδυασμό Φιλόσογλου και τον συνδυασμό Αναστασιάδη. Το επεισόδιο αυτό δείχνει πόσο έχουν εκτραχυνθεί τα προεκλογικά δρώμενα στον Δήμο Παγγαίου, την ίδια ώρα που στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας υπάρχει προεκλογική δραστηριότητα αλλά καταγράφεται ως ιδιαίτερα ήρεμη διαδικασία. Αυτό δεν ισχύει όχι μόνο για την Ελευθερούπολη αλλά για όλο σχεδόν το Δήμο Παγγαίου. Εκεί όπως έγκαιρα άπαντες διαπίστωσαν η προεκλογική περίοδος είναι διαφορετική κι ώρες ώρες επικίνδυνη. Όλες αυτές οι ανησυχίες δυστυχώς δικαιώθηκαν με τα όσα έγιναν στο επεισόδιο του Ελαιοχωρίου.

Ειδικότερα το βράδυ της Τρίτης στην ίδια καφετέρια στο Ελαιοχώρι – αλλά σε διαφορετικές παρέες- ήταν ο Γιάννης Φιλόσογλου με υποψηφίους και φίλους του και δύο υποψήφιοι του Φίλιππα Αναστασιάδη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις δύο παρέες άρχισε προεκλογικός διάλογος που οδηγήθηκε στα άκρα. Οι δύο παρέες ήρθαν στα χέρια, ο δε Γιάννης Φιλόσογλου προσπάθησε να μείνει στην άκρη και να μην εμπλακεί άμεσα στο επεισόδιο. Λέγεται ότι οι υποψήφιοι του Αναστασιάδη ήταν υποψήφιοι του Φιλόσογλου αλλά στην πορεία άλλαξαν «στρατόπεδο». Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι δύο άνδρες ήταν παλαιότερα με τον Φιλόσογλου, τώρα είναι με τον Αναστασιάδη. Το παρελθόν φαίνεται να έπαιξε ρόλο για τον καυγά. Τελικά επικράτησε ψυχραιμία, χωρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι κι αποχώρησαν από το κατάστημα. Δεν κλήθηκε η αστυνομία αν και το επεισόδιο περιγράφεται ως σοβαρό.

Χθες βράδυ ο κ. Φιλόσογλου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Είπε όμως ότι «δύο άτομα άλλου συνδυασμού όρμησαν σε δικούς μου υποψηφίους». Το νέο κυκλοφόρησε χθες στην Ελευθερούπολη και όχι μόνο. Επειδή όλα αυτά δεν είναι καθόλου συνηθισμένα, όλοι συζητούσαν για το περιστατικό. Έψαχναν λεπτομέρειες, έδιναν εξηγήσεις κτλ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κριτική στους άλλους για το πρόβλημα της ανεργίας

Επόμενο άρθρο

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τιμοσίδης