Dark Mode Light Mode

Έργα και ημέρες του ΔΕΔΔΗΕ

Ένα μεγάλο έργο υλοποιηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ στο νησί της Θάσου, η κατασκευή του οποίου άρχισε τον περασμένο Νοέμβρη και συνεχίζεται. Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκους έξι χιλιομέτρων που εκτείνεται από τη θέση Γλυκάνι έως περίπου το ύψος του Λιμένα. Το δίκτυο θα ηλεκτροδοτήσει το ανατολικό τμήμα του νησιού μέσω το υποβρυχίου καλωδίου το οποίο ποντίστηκε προ διετίας. Η ενίσχυση της ηλεκτροδοτήσεως που θα εξασφαλισθεί για τη Θάσο θα είναι σημαντικότατη, αφού τόσο ο ΔΕΔΔΗΕ όσο και ο δήμος προσπαθούν να θωρακίσουν ηλεκτρολογικά το νησί και να αποφευχθούν περιστατικά black out παρόμοια με εκείνα που σημειώθηκαν στη Σαντορίνη το περασμένο καλοκαίρι. Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή αφορά σε ένα μεγάλο και βαρύ δίκτυο, εκτιμάται ότι η ηλεκτροδότησή του θα επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι του 2014.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογειωθεί ένα ακόμη τμήμα του εναέριου δικτύου στη συνοικία των Ποταμουδίων Καβάλας. Το συνολικό έργο θα διαρκέσει αρκετό διάστημα και με την ολοκλήρωσή του θα μειωθεί σημαντικά η ύπαρξη του εναέριου δικτύου. Η συνοικία των Ποταμουδίων είναι μια από τις τελευταίες που απέμεινε να ηλεκτροδοτείται μέσω εναερίου δικτύου μέσης τάσεως.

Τα φορτία του περσινού χειμώνα ήταν σαφώς πιο βεβαρημένα αφού το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου και τους πολίτες να στρέφονται στο ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους. Πέρσι ο ΔΕΔΔΗΕ αναγκάστηκε να προβεί σε βελτιωτικές κινήσεις προς ενίσχυση των δικτύων ωστόσο φέτος η εικόνα εμφανίζεται στάσιμη συγκριτικά με τα δεδομένα του 2013. Σύμφωνα με πανελλήνια ανακοίνωση που εξέδωσε ο διαχειριστής του δικτύου, όταν οι καταναλωτές επιλέγουν τις ηλεκτρικές θερμαντικές συσκευές θα πρέπει να αποφεύγουν την ταυτόχρονη χρήση και άλλων ενεργοβόρων οικιακών συσκευών όπως ο θερμοσίφωνας, η κουζίνα, το πλυντήριο, το σίδερο, το σεσουάρ.

Οι διακοπές ηλεκτροδοτήσεως λόγω χρεών έπαυσαν από τη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ πολλές επανασυνδέσεις άπορων νοικοκυριών πραγματοποιήθηκαν. Περίπου ογδόντα ήταν οι περιπτώσεις επανασυνδέσεων που έγιναν κατόπιν αποστολής των καταστάσεων εκ μέρους των δήμων.

Περιορισμένες εμφανίζονται φέτος οι κλοπές καλωδίων και μετασχηματιστών, ωστόσο παρατηρούνται περιστατικά κλοπών σε αγροτικές εγκαταστάσεις και αντλιοστάσια. Οι κλοπές δεν αφορούν μόνο σε υλικά του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε υλικά ιδιωτικών εγκαταστάσεων. Επίσης, σημειώνονται και περιστατικά ρευματοκλοπών αλλά κι αυτά εμφανίζονται στάσιμα συγκριτικά με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εκτός αγοράς 104.000 επιχειρήσεις και 411.504 εργαζόμενοι

Επόμενο άρθρο

Ικανοποιημένο το ΚΤΕΛ από τα δρομολόγια στο αεροδρόμιο