Dark Mode Light Mode

Έρχεται η ώρα της πώλησης του πετρελαίου

Αυτή ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα, θα καταφέρει η εταιρεία ΚAVALA OIL να πουλήσει μεγάλη ποσότητα πετρελαίου στην εταιρία ΒΡ. Το πρόβλημα που υπήρξε με τα ΕΛΠΕ φαίνεται ότι ξεπεράστηκε, αφού αυτά έδωσαν τη σχετική άδεια, ώστε το πετρέλαιο που υπάρχει στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης να πουληθεί στην εταιρία ΒΡ.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις της εταιρίας Ενεργειακή Αιγαίου με τους εργαζόμενους. Τότε οι δύο εταιρίες μπήκαν στη λεγόμενη νέα εποχή. Πρώτη προτεραιότητα της Ενεργειακής ήταν να πουλήσει το πετρέλαιο, που τόσο καιρό αποθηκεύονταν στις αποθήκες των εγκαταστάσεων της Νέας Καρβάλης.

Με βάση τους κανόνες της αγοράς, βρέθηκε καλύτερος αγοραστής από τα ΕΛΠΕ, η εταιρία ΒΡ.

Τα ΕΛΠΕ πρόβαλαν αντίσταση σε αυτή την αγοραπωλησία, ουσιαστικά την εμπόδιζαν. Το πρόβλημα λύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Ενεργειακή Αιγαίου και η Καβάλα Όιλ, μπορούν πλέον να πουλήσουν το πετρέλαιο στην εταιρία ΒΡ.

Πρόκειται για 315.000 βαρέλια, που τόσο καιρό αποθηκεύονταν στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Καβάλα Όιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πουληθούν περίπου 95 δολλάρια το κάθε βαρέλι.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία Καβάλα Όιλ θα έχει μεγάλα έσοδα, για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες λειτουργικές της ανάγκες.

Κατά τα άλλα στην εταιρία Καβάλα Όιλ όλα βαίνουν καλώς, δηλαδή η παραγωγή συνεχίζεται, έστω μειωμένη. Η εργασιακή ειρήνη παραμένει. Τα δε σχέδια για τις νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο, συνεχίζουν να προετοιμάζονται.

 

Προηγούμενο άρθρο

Καταστράφηκε επιβατικό αυτοκίνητο

Επόμενο άρθρο

Φτου κι απ’ την αρχή λόγω νοτιά - Για «ψύλλου πήδημα» χάθηκε η Γαλάζια Σημαία της Ραψάνης