Dark Mode Light Mode

Έρχεται «καύσωνας», έρχεται «τσουνάμι»…

Απεργιακή συγκέντρωση και με τη συμμετοχή «Ταλιμπάν»!

Ημέρα γενικής απεργίας ήταν η χθεσινή για πολλούς εργασιακούς κλάδους με την πλατεία Καπνεργάτη να αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και του ΕΥΚ. Στη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, υποτίθεται ότι θα έπρεπε να συμμετέχουν εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες άνθρωποι, τα επαγγελματικά συμφέροντα των οποίων πλήττονται ανεπανόρθωτα από τις κυβερνητικές απιθανότητες. Παρόλα αυτά, η ανταπόκριση στο απεργιακό κάλεσμα μάλλον δεν ήταν και πάλι ικανοποιητική, ενώ ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης διατύπωσε δύο και τρεις φορές την παράκληση να προσέλθουν οι απεργοί στο ηλιόλουστο κέντρο της πλατείας, εγκαταλείποντας τη δροσερή σκιά του απέναντι πεζοδρομίου.

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ…

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΑ Καβάλας Κώστας Γερακίνης δήλωσε τη συμμετοχή των συναδέλφων του στην απεργιακή κινητοποίηση και τη συνέχιση του προγράμματος της ημέρας με την πραγματοποίηση της χθεσινοβραδινής συναυλίας στο δημοτικό κήπο, αλλά και την κάθοδο στην Αθήνα αργότερα χθες το βράδυ. Ο κ. Γερακίνης μετέφερε την αποφασιστικότητα των δημοτικών υπαλλήλων υπέρ της συνέχισης του αγώνα τους, όχι μόνο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν αλλά και γενικότερα ενάντια για την ταφόπλακα που επιχειρείται να μπει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κρίνοντας από τα τηλεγραφήματα και τις επιστολές συμπαράστασης που απέστειλαν στο σύλλογο φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνεκτιμώντας και τις απόψεις που εκφράζουν όσοι πολίτες προσέρχονται στο δημαρχείο επιδιώκοντας να εξυπηρετηθούν, ο κ. Γερακίνης αποφάνθηκε ότι ο αγώνας συναντά την κατανόηση και την ανταπόκριση του κόσμου. Άρα η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οδεύει προς την καταστροφή της και με συνέπεια να εκλείψουν οριστικά οι υπηρεσίες που οι πολίτες δικαιούνται να απολαμβάνουν.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΗ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Κρυσταλλίδης καταφέρθηκε εις βάρος των μνημονιακών πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Έκκληση απεύθυνε ο κ. Κρυσταλλίδης προς τους τέσσερις καβαλιώτες βουλευτές ώστε να πάρουν θέση για την τεράστια μάστιγα της ανεργίας που πλήττει την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αφού 4.000 οικογένειες δεν έχουν μεροκάματο κι επομένως δεν μπαίνει σ’ αυτά τα σπίτια ούτε ένα ευρώ.

Ειδικότερα για το θέμα των απολύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης. Όταν ένας εργαζόμενος αποδεδειγμένα δεν προσφέρει υπηρεσίες και δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, τότε σαφώς και θα πρέπει να πάει στο σπίτι του, υποστήριξε ο κ. Κρυσταλλίδης. Σημασία δεν έχει η ποσότητα των υπαλλήλων αλλά η υψηλή τους ποιότητα.

 

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Για τσουνάμι που επίκειται έκανε λόγο ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης, σημειώνοντας ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι καλούνται να δώσουν το σημαντικότερο αγώνα της ζωής τους. Τον αγώνα για την επιβίωση. Το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά είναι καλυμμένο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει, ήταν το μήνυμα του κ. Ιωαννίδη, διότι θα ισοπεδώσει τελειωτικά την κοινωνία. Όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση, διαδηλώνοντας στους δρόμους. Αναφορικά με την προσέλευση στη χθεσινή κινητοποίηση, ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του, κάνοντας όμως λόγο και για τον «καύσωνα» που επικρατεί φέτος όχι μόνο σε επίπεδο καιρικών συνθηκών.

 

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σοφία Φιλιππίδου υπενθύμισε ότι μετά τα κυβερνητικά μέτρα που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στο πόδι. Για τον κλάδο αρχίζει ένας παρατεταμένος αγώνας που θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν εκπαιδευτικοί και μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία, προκειμένου να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει τις δράσεις της έως τον Σεπτέμβρη άρα το καλοκαίρι του 2013 ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Απεργία διαρκείας προανήγγειλε η κ. Φιλιππίδου για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως ακριβώς ήταν. Σήμερα η κυβέρνηση με μια μονοκονδυλιά καταργεί διάφορα σχολεία, κάτι απόλυτα απάνθρωπο για τα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία είναι η πιο αδύναμη κοινωνική ομάδα. Κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός δε θα μείνει απροστάτευτος κι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως το τέλος, υπογράμμισε η Σοφία Φιλιππίδου.

 

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟΥ

«Ταλιμπάν» στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής που έδωσε το παρόν στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, διακωμωδώντας όσο αυτό ήταν δυνατό την προσβλητική φράση εις βάρος του προεδρείου της ΚΕΔΕ που εξαπέλυσε συνεργάτης του Υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας «εγώ δεν συνομιλώ με ταλιμπάν».

Ο ίδιος ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα στελέχη του δήμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία ότι ο λόγος του αγώνα τους είναι η σωτηρία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σιμιτσής προέβλεψε ότι εκτός από την υφιστάμενη ταλαιπωρία, η κοινωνία θα πληγεί σφοδρότερα και στο μέλλον, αφού χωρίς εργαζόμενους στους ΟΤΑ δε θα παρέχονται ουσιαστικές υπηρεσίες. Μετά τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες έρχεται οι σειρά και άλλων δημοτικών υπαλλήλων, επεσήμανε ο κ. Σιμιτσής, μιλώντας για ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να βρει ορθές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα εδώ και τρία χρόνια. Το ανίκανο αυτό πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να πορεύεται στον ίδιο δρόμο, οδηγώντας τη χώρα στον όλεθρο.

«Προσωπικά έκανα τα αδύνατα δυνατά ώστε να ενημερώσω όχι μόνο τους δημότες μας αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα, από κοινού με όλους τους συναδέλφους μου. Εκείνο που αντιμετωπίζουμε από την Αθήνα είναι η περιφρόνηση και οι ύβρεις. Φτάσαμε στο σημείο ένα ανθρωπάριο του γενικού λογιστηρίου του κράτους να μας αποκαλέσει ταλιμπάν. Ναι, λοιπόν! Είμαι ταλιμπάν στην υπηρεσία του καβαλιώτικου λαού», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Σιμιτσής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κλοπή άμμου από την Ακτή Περιγιαλίου;

Επόμενο άρθρο

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Καβάλας