Dark Mode Light Mode

Έρχονται 150.000 βούλγαροι λόγω εορτών!

Την προηγούμενη εβδομάδα εφημερίδα της Βουλγαρίας και ειδικότερα η εφημερίδα ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ που εκδίδεται στη Σόφια, σλλά κυκλοφορεί σε όλη τη γείτονα χώρα, σημείωνε ότι κατά την περίοδο των εορτών Βούλγαροι ετοιμάζουν σύντομες διακοπές στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα ήταν ιδιαίτερα συγκεκριμένο. Έλεγε ότι 150.000 βούλγαροι πρόκειται την περίοδο των εορτών να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Με αφορμή αυτήν την είδηση που κυκλοφόρησε ευρύτερα στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Καβάλας Παναγιώτης Αγγελίδης συνάντησε χθες τον επικεφαλής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιο Σχοινάκη και τον αντιδήμαρχο Καβάλας Χριστόδουλο Μιχαλάκη.

Το Επιμελητήριο Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει βοήθεια κι από την τοπική αυτοδιοίκηση για μία ειδική διαφημιστική καμπάνια στη Βουλγαρία, αρχές Δεκέμβρη, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι βούλγαροι τουρίστες να έρθουν στο νομό Καβάλας για τις διακοπές των εορτών.

Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο, αλλά συζητείται ανάμεσα στους φορείς που προαναφέραμε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Καβάλας είναι ήδη πολλές. Τα γκρουπ των βούλγαρων τουριστών έκλεισαν δωμάτια ακόμη και πριν από τέσσερις μήνες. Μεγάλα ξενοδοχεία της Καβάλας είναι κλειστά αλλά μόνο για την περίοδο της πρωτοχρονιάς, αφού η βούλγαροι θεωρούν τα χριστούγεννα οικογενειακή γιορτή και δεν αποχωρίζονται τις οικογένειές τους. Η κάθοδος λοιπόν των βουλγάρων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αφορά την περίοδο της πρωτοχρονιάς. Οι εκδρομές που οργανώνονται και οι μεμονωμένες επισκέπτες που αναμένονται, θα έρθουν στην Καβάλα στις 30 Δεκεμβρίου. Θ΄ αναχωρήσουν από την Καβάλα για την πατρίδα τους το πρωί της 2ης μέρας του καινούριου χρόνου.

Η ανάρτηση στη βουλγάρικη ιστοσελίδα από όπου ξεκίνησαν όλα προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον ελληνικών ιστοσελίδων που αναπαρήγαγαν την προηγούμενη εβδομάδα την είδηση. Η πληροφορία μάλιστα αρχικά ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη, αφού αναφέρονταν με εκτιμήσεις του βουλγαρικού ινστιτούτου αναλύσεων τουρισμού και τα χρήματα που θα ξόδευε κάθε ένας βούλγαρος τουρίστας κατά την παραμονή του σε ελληνικό έδαφος.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αλλάζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Επόμενο άρθρο

Προς συμφωνία για τις εκδηλώσεις