Dark Mode Light Mode

Έτοιμοι για δράση οι συνδικαλιστές

Ικανοποιητικότατη ήταν χθες το απόγευμα η προσέλευση των συνδικαλιστών στην σύσκεψη που προκάλεσε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Όχι μόνο συζητήθηκαν αλλά δρομολογήθηκαν νέες κινητοποιήσεις, εν όψει και του νέου πακέτου των μέτρων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Στον χώρο των εκδηλώσεων του 6ου Λυκείου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι. Κι όμως το νούμερο είναι μεγάλο αφού κατά το παρελθόν παρόμοιες συναντήσεις γίνονταν μεταξύ συγγενών και φίλων. Ειδικότερα στην χθεσινή σύσκεψη παρέστησαν: Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Καβάλας- Δράμας, Εργαζόμενοι στην Καβάλα Όιλ, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του συλλόγου δασκάλων, του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ, των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παρόντες ήταν επίσης ο Σύλλογος Ανέργων, Δημοτικών υπαλλήλων (και από τους Δήμους Νέστου και Παγγαίου), εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ Καβάλας, του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του ΠΑΜΕ, της Ένωσης Γονέων αλλά και του Ενωτικού Λαϊκού Μετώπου.

Βασικός εισηγητής –σύντομος και περιεκτικός- ήταν ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης. Είπε μεταξύ των άλλων: « Περιμένουμε τώρα προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεων στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αν δεν είμαστε ενωμένοι τότε να πάμε σπίτια μας». Αμέσως μετά ο Βασίλης Ποιμενίδης του ΠΑΜΕ Καβάλας είπε: « Πρέπει να συνεδριάσουν όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια και να αποφασίσουν γενική απεργία. Κινητοποιήσεις το απόγευμα δεν αποδίδουν». Οι δημοτικοί υπάλληλοι πρότειναν κοινή παρουσία στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (θα γίνει την Πέμπτη) και καθημερινή παρουσία εργαζόμενων στην Πλατεία Καπνεργάτη. Ζήτησαν επίσης πορείες προς τα γραφεία των βουλευτών και των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση με επίδοση ψηφίσματος. Ο Σύλλογος Ανέργων Καβάλας ζήτησε καταλήψεις εφοριών και τραπεζών ενώ με τις καταλήψεις των εφοριών συμφώνησαν και οι εργαζόμενοι σε αυτές. «Πρέπει να χτυπήσουμε το σύστημα εκεί που πονά. Στο χρήμα. Για αυτό προτείνω καταλήψεις εφοριών και τραπεζών» είπε ο εκπρόσωπος των Ανέργων.

Η συζήτηση «άνοιξε» ακόμη περισσότερο, με την συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστών ή εργαζόμενων ή εκπροσώπων συλλόγων. Τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής που άμεσα θα συνεδριάσει ώστε να καταλήξει στις επόμενες κινητοποιήσεις στην Καβάλα, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν την τρέχουσα εβδομάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Γκόνης χωρίς την ψήφο της Βαβαλέσκου

Επόμενο άρθρο

Σίγουρο το έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης