Dark Mode Light Mode

Έφυγε η καρδιολόγος από το ΠΕΔΥ Καβάλας

Νέα προβλήματα δημιουργούνται στη λειτουργία του ΠΕΔΥ στην Καβάλα, μετά την αποχώρηση του καρδιολόγου. Ήταν ο μοναδικός καρδιολόγος που απασχολούνταν στο ΠΕΔΥ Καβάλας από τον Απρίλιο του 2014 που αυτό δημιουργήθηκε.
Πρόκειται για μια σημαντική ειδικότητα, η οποία αφορά ένα σωρό κόσμο, ο οποίος φυσικά και δεν θα πραγματοποιήσει τα ραντεβού που στο μεταξύ είχε κλείσει με το συγκεκριμένο γιατρό.
Η πρωτοβουλία για την αποχώρηση του καρδιολόγου του ΠΕΔΥ Καβάλας, ανήκει στην 4η υγειονομική περιφέρεια. Με απόφαση του προσωρινού διοικητή μετατίθεται ο καρδιολόγος του ΠΕΔΥ Καβάλας από την πόλη μας, στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Η απόφαση επικαλείται αυξημένες ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου.
Σύμφωνα πάντα με το κείμενο της απόφασης, αυτή η μετάθεση θα διαρκέσει από χθες που αιφνιδιαστικά έγινε γνωστή και εφαρμόζεται, μέχρι και το τέλος του έτους.
Πολλές φορές οι πολίτες, οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ και ο ιατρικός σύλλογος έχουν διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ από την πρώτη στιγμή που ο καινούργιος θεσμός δημιουργήθηκε σε τοπικό επίπεδο. Οι γιατροί ήταν μόνο 13, τώρα γίνονται ακόμη λιγότεροι, σε ειδικότητες που είναι πρώτης προτεραιότητας για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, που όχι μόνο δε θα μπορούν να εξετάζονται αλλά δε θα μπορούν ούτε καν να εξασφαλίσουν τη συνταγογράφησή τους.

Προηγούμενο άρθρο

Ψάρευαν σε ιχθυοτροφείο αλλά αθωώθηκαν

Επόμενο άρθρο

Με ήλιο ήρθε το κρουαζιερόπλοιο