Dark Mode Light Mode
Η ομάδα βούλιαζε και εμείς περιμέναμε .... τους ενδεκαδάτους !
Έως την άνοιξη του 2014 θα αποφασιστεί ο σχεδιασμός αξιοποιήσεως του Παγγαίου
Ανακοίνωσε Πάτο η Παναχαϊκή

Έως την άνοιξη του 2014 θα αποφασιστεί ο σχεδιασμός αξιοποιήσεως του Παγγαίου

Κατόπιν της πρώτης επιτυχημένης και ουσιαστικής συζητήσεως που πρόσφατα έλαβε χώρα στην Ελευθερούπολη και είχε ως θέμα την αξιοποίηση του Παγγαίου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος μας μίλησε για τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των καθ’ ύλην αρμοδίων φορέων. Η ικανοποίηση απορρέει από τις παρουσίες των φορέων και από το γεγονός ότι κατατέθηκε μια πληθώρα απόψεων. Διαπιστώθηκε η πραγματική ύπαρξη του προβλήματος ταυτόχρονα όμως διαπιστώθηκαν και οι γόνιμες συνθήκες για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού σχεδίου, περί της βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Παγγαίου.

Ύστερα από την πρώτη συζήτηση ανέκυψε το συμπέρασμα ότι ορισμένοι τομείς που φάνταζαν ως ανυπέρβλητα εμπόδια, δύναται τελικά να ξεπεραστούν. Ήταν η πρώτη φορά που εμπλεκόμενοι φορείς ερωτήθηκαν και παρακάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου. Φορείς όπως η αρχαιολογική υπηρεσία και το δασαρχείο. Ανιχνεύτηκε λοιπόν η εκ μέρους των φορέων καλή διάθεση συνεργασίας αλλά κυρίως η στήριξη για την επίλυση των προβλημάτων.

Τώρα πλέον έχουν κατατεθεί οι απόψεις των φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Μια άποψη αφορά στην ήπια και ρεαλιστική παρέμβαση η οποία θα σεβαστεί το παρελθόν και το περιβάλλον της περιοχής. Το γραφείο του κ. Γερομάρκου αφού συγκέντρωσε όλες τις απόψεις, θα συγκεντρώσει και όλες τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τον ορεινό όγκο του Παγγαίου οι οποίες ομολογουμένως είναι πλείστες. Στη συνέχεια θα αποσταλούν όλα κωδικοποιημένα στους συμμετέχοντες της συσκέψεως. Ακόλουθα θα συσταθεί μια ευέλικτη και ολιγομελής επιτροπή που θα εκπροσωπεί όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους ώστε να αποφασιστεί η βασική κατεύθυνση του αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Έτσι θα αποφασιστεί η έναρξη του σχεδιασμού και ο αρμόδιος φορέας για τις παρεμβάσεις. Θα αποφασιστεί η ενδεχόμενη επικαιροποίηση κάποιων μελετών ενώ παράλληλα θα εξετασθούν τα ενδεικνυόμενα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Εντός των πρώτων ημερών του νέου έτους θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δεδομένων και σύμφωνα με την άποψη του κ. Γερομάρκου έως τις 20 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη η επιτροπή, τα μέλη της οποίας σε διάστημα σαράντα περίπου ημερών θα αποδώσουν την πρώτη εικόνα του σχεδιασμού. Αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένεται την άνοιξη του 2014.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Η ομάδα βούλιαζε και εμείς περιμέναμε .... τους ενδεκαδάτους !

Επόμενο άρθρο

Ανακοίνωσε Πάτο η Παναχαϊκή