• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Έως το καλοκαίρι του 2013 θα συνεχιστούν οι προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας

 Έως το καλοκαίρι του 2013  θα συνεχιστούν οι προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας

Ιδιάζουσες συνθήκες επικρατούν κατά την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, αφού οι μεν ενδιάμεσοι φορείς προχωρούν στις απολύσεις των απασχολούμενων που προσελήφθησαν τον Μάη, τη στιγμή που οι προσλήψεις των επιλαχόντων συνεχίζονται. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Σκορδάς της ΑΝΚΑ το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετατράπηκε σε «κουτί της Πανδώρας». Οι απολύσεις αφορούν συνολικά εξήντα περίπου άτομα όλων των ενδιάμεσων φορέων, ενώ περίπου τριακόσιες θέσεις παρέμειναν κενές. Από τους 360 οι διακόσιοι και πλέον ενδιαφερόμενοι δεν απεδέχθησαν τις θέσεις τους. Ωστόσο, διαφορετικό θέμα είναι οι κενές θέσεις που απαιτούν επαναπροκήρυξη κι εντελώς διαφορετικό θέμα είναι οι θέσεις που δεν έγιναν αποδεκτές.

Από τα 360 άτομα λοιπόν, μόνο τα 17 θα απασχοληθούν για το υπόλοιπο των δύο ή τριών μηνών, διάστημα αναπληρώσεως δηλαδή των εσφαλμένα προσληφθέντων απασχολούμενων. Αυτό σημαίνει πως υπολείπονται μεν 340 θέσεις για πεντάμηνη απασχόληση αλλά περίπου οι διακόσιες δεν έγιναν αποδεκτές. Εκείνο που απαιτείται είναι κάποια γραφειοκρατική διαδικασία όπως η υπογραφή ενός πρακτικού.

Έτσι λοιπόν όπως εξελίσσονται οι ιδιάζουσες συνθήκες δεν αποκλείεται οι προσλήψεις να συνεχιστούν και για το έτος 2013. Αυτό είναι θετικό αφού θα διαχέεται η εργασία έως το επόμενο καλοκαίρι. Σημαντικότατη ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο καβαλιώτικης Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να τεκμηριωθεί θεσμικά η άμεση επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων. Φυσικά η επαναπροκήρυξη μεταφράζεται σε νέα εξαρχής δρομολόγηση της διαδικασίας. Η ευχή που διατυπώνεται είναι να εξασφαλισθεί καλύτερη αντιμετώπιση των κεντρικών υπηρεσιών της Αθήνας, όπως του Υπουργείου και του ΑΣΕΠ.

 

 

Διαβάστε επίσης