Dark Mode Light Mode

Ήρεμη και διαφορετική ψηφοφορία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας η εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας. Η ψηφοφορία ήταν διαφορετική, υπό την έννοια ότι συμμετείχε ένα συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα, 76 ανθρώπων. Κάποιοι από αυτούς μετείχαν στην ψηφοφορία λόγω της θέσεώς τους, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο σε θεσμικούς τομείς και στις κομματικές οργανώσεις, άλλοι προέρχονταν από την ΟΝΝΕΔ.

Παρά την κακοκαιρία η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Μέλη της Ν.Δ. που δεν ήξεραν ότι η διαδικασία άλλαξε, προσήλθαν να ψηφίσουν, αλλά εκεί τους εξηγήθηκε ότι δεν είχαν δικαίωμα, καθώς η ψηφοφορία πραγματοποιούνταν με συγκεκριμένο εκλογικό κατάλογο, που είχε στείλει η Αθήνα. Με την ευκαιρία της ψηφοφορίας η νομαρχιακή επωφελήθηκε για την οικονομική της ενίσχυση. Έτσι η κάθε ένας που ψήφιζε πλήρωνε ποσό 10 περίπου ευρώ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Αλέκος Ιωσηφίδης ήταν στο χώρο της ψηφοφορίας από νωρίς το πρωί. Αντίθετα άργησε να βρεθεί στο χώρο της εκλογικής διαδικασίας ο έτερος υποψήφιος Κώστας Ευθυμιάδης. Όπως πάντα έτσι και σ΄ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές δημιουργήθηκαν πηγαδάκια, γίνονταν συζητήσεις που δεν αφορούσαν αποκλειστικά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, πολλές φορές οι συζητήσεις είχαν να κάνουν με τη γενικότερη πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σε καλό δρόμο το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Επόμενο άρθρο

Ζητούν προσωρινή διαταγή για τις κεραίες