Dark Mode Light Mode

Ήρθε το ασθενοφόρο – δώρο από την Ιταλία

Παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στο διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Χρήστο Κοπατσάρη, μεταχειρισμένο, αλλά ετοιμοπόλεμο ασθενοφόρο, δώρο στο νοσοκομείο Καβάλας, του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, ειδικότερα από το Μπάρι της Νότιας Ιταλίας.

Η παράδοση έγινε από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο, που είναι ο επικεφαλής του ελληνικού ερυθρού σταυρού στο Νομό Καβάλας και το βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Μητροπολίτης και βουλευτής ήταν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ιταλία, από όπου παρέλαβαν τη δωρεά του ιταλικού ερυθρού σταυρού. Ταυτόχρονα συμμετείχαν σε μια λαμπρή εκδήλωση όπου αδελφοποιήθηκε το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας, με το τμήμα του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Μπάρι.

Και οι δύο ήταν φανερά χαρούμενοι, από το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε μία προσπάθεια, την οποία χειρίστηκε προσωπικά ο Γιάννης Πασχαλίδης τους τελευταίους μήνες.

Το ασθενοφόρο θα περάσει στη δικαιοδοσία του νοσοκομείου, αλλά στη συνέχεια θα προωθηθεί στο κέντρο υγείας Ελευθερούπολης, το οποίο και θα εξυπηρετεί. Είναι υπερσύγχρονο και όπως έλεγε ο Γ. Πασχαλίδης από πλευράς εξοπλισμού, είναι καλύτερο από τον εξοπλισμό που έχουν τα ασθενοφόρα τόσο των δημόσιων νοσοκομείων όσο και του ΕΚΑΒ.

Ο Χρ. Κοπατσάρης ευχαρίστησε για τη δωρεά, ιδιαίτερα τον Γιάννη Πασχαλίδη. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, για να τεθεί το όχημα στη διάθεση του νοσοκομείου και του κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης. Πρέπει για παράδειγμα πρώτα να ταξινομηθεί και να πάρει ελληνικές πινακίδες και μετά ν΄ αντιμετωπισθεί ένα άλλο ζήτημα, να βρεθεί πλήρωμα και ειδικότερα οδηγός που θα οδηγεί το συγκεκριμένο ασθενοφόρο.

Ο Χρ. Κοπατσάρης παραλαμβάνοντας το κλειδί του οχήματος, είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Θα διατεθεί για το κέντρο υγείας Ελευθερούπολης. Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ταξινόμησης του ασθενοφόρου. Εμείς θα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλα αυτά. Με το βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη έχουμε μιλήσει να τρέξουνε όσο γίνεται πιο γρήγορα τις διαδικασίες στην Αθήνα, για να το έχουμε σύντομα σε λειτουργία.

Θέλω να ευχαριστήσω και το σεβασμιώτατο αλλά ιδιαίτερα και το βουλευτή για τις ενέργειες, αλλά και την προϊσταμένη του Ερυθρού Σταυρού, πρώτα απ΄ όλα για τις ενέργειες που κάνανε προκειμένου να μας γίνει αυτή η δωρεά από τον Ερυθρού Σταυρό και το παράρτημα του Μπάρι Ιταλίας. Μάλιστα ταξιδέψανε την Παρασκευή εκεί, προκειμένου να το παραλάβουνε και να το φέρουνε εδώ για να το έχουμε στη διάθεσή μας»

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Η συνεργασία για την Καβάλα» επιστρέφει

Επόμενο άρθρο

Η πρώτη του στάση ήτανε η συνοικία της Παναγίας