• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ήσυχη, με κρύο και… αδέσποτα σκυλιά!

 Ήσυχη, με κρύο και… αδέσποτα σκυλιά!

Μία περίπου ώρα διήρκησε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Ήταν ιδιαίτερα ήσυχη (παρά τα έντονα μέτρα ασφαλείας), άπαντες ενοχλήθηκαν από το κρύο ενώ συχνά διάφορα αδέσποτα σκυλιά εμφανίζονταν εκεί που δεν τα περίμενες. Ορισμένες φορές ανάμεσα στα τμήματα της παρέλασης. Ευτυχώς οι άνθρωποι έδειξαν γενικότερα τη συμπάθεια τους προς αυτά, τα σκυλιά αποχώρησαν διακριτικά αφού πρώτα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Λόγω του κρύου αρκετοί γονείς κρατούσαν στα χέρια τους μπουφάν, τα οποία έδωσαν στα παιδιά τους αφού παρέλασαν.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άρχισε με την δοξολογία στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου. Εκεί χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προκόπιος. Ο Σεβασμιότατος συμμετείχε και στην επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης. Κοντά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, οι βουλευτές Παναγιωτόπουλος- Κλειτσιώτης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κτλ. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έφυγε για την παρέλαση της Ελευθερούπολης. Στην παρέλαση της Καβάλας δεν ήταν ο Μητροπολίτης Προκόπιος, η Ιερά Μητρόπολη εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλο. Στον χώρο της παρέλασης τους επίσημους περίμενε καλού κακού μια διμοιρία ΜΑΤ. Δίπλα τους διάφοροι άλλοι αστυνομικοί. Ο χώρος της εξέδρας αποκλεισμένος με προστατευτικά κάγκελα. Όσοι ξέχασαν και παρκάρισαν τα οχήματα τους στην οδό Εθνικής Αντίστασης τα βρήκαν μετά. Φορτώθηκαν με γερανό σε ειδικό όχημα κι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η παρέλαση άρχισε με την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας. Αμέσως μετά παρέλασε ο κ. Παντελής Αντωνιάδης που στα νιάτα του πολέμησε στο μέτωπο της Αλβανίας. Η παρουσία του αναφέρθηκε από την εκφωνήτρια Βιβή Σοφιανού κι έτσι ο ηλικιωμένος άνδρας καταχειροκροτήθηκε. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσώπησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής (εκτός του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιώργου Καραγιάννη). Στην συνέχεια παρέλασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης. Ξεχώρισαν τα λουλούδια που είχαν στο αφτί οι εκπρόσωποι της Θρακικής Εστίας αλλά και οι καινούργιες ποντιακές φορεσιές του Ομίλου Πόντιων Χορευτών. Από τα μαθητικά τμήματα θετικά σχόλια για την ενδυμασία τους είχαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου (φουλάρια και γραβάτες), του 24ου δημοτικού σχολείου (ρούχα ήπιου καφέ χρώματος), του 5ου Λυκείου. Στην διάρκεια της παρέλασης στρατονόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να τον εξετάσει η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σημαντικό. Ισχυρό χειροκρότημα ακούστηκε όταν παρέλασε το Ειδικό Γυμνάσιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί δεν έκαναν παρέλαση οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Την ευθύνη του ήχου στη παρέλαση είχε το κατάστημα «Νέστορας». Και του χρόνου!

 

 

 

Διαβάστε επίσης