Dark Mode Light Mode

Αίτημα αναστολής εργασιών και για τις πλωτές εξέδρες

Το έργο των πλωτών εξεδρών, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, παρακολουθεί η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, μέσα από την υπηρεσία των τεχνικών έργων.

Το έργο είναι φανερό ότι έχει σταματήσει αν και πριν από 10 ημέρες οι πρώτες πλωτές εξέδρες μεταφέρθηκαν με ευθύνη του εργολάβου στο κεντρικό λιμάνι, είναι έτοιμες να πέσουν στη θάλασσα, καθώς είναι δίπλα σε αυτήν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επιβεβαιώνονται κι από τον Οργανισμό Λιμένα, ο ανάδοχος κατέθεσε στην υπηρεσία των τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αίτημα αναστολής των εργασιών λόγω ειδικών συνθηκών που ισχύουν σε όλη τη χώρα. Εννοεί την τραπεζική αργία. Το αίτημα ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα που θα συνεχίζεται η αργία των τραπεζών, καθώς ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι με αυτή την τραπεζική αργία δεν έχει τη δυνατότητα να βρει τα χρήματα για να συνεργαστεί με ιδιώτες οι οποίοι ουσιαστικά για λογαριασμό του θα μεταφέρουν τις πλωτές εξέδρες στη θάλασσα.

Η υπηρεσία φαίνεται να κατανοεί το αίτημα του ανάδοχου, κάνει υπομονή, όπως η κατάσταση με τις τράπεζες ομαλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια υπομονή είναι διατεθειμένος να δείξει και ο οργανισμός λιμένα Καβάλας.

Τα έργα που εκτελούνται στο κεντρικό λιμάνι συμπεριλαμβανομένων και των πλωτών εξεδρών έχουν όλα την επίβλεψη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Φημολογείται ότι και για τα άλλα δύο έργα, θωράκιση και επέκταση του προσήνεμου μόλου έχει κατατεθεί παρόμοιο αίτημα.

Εν τω μεταξύ και στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας τα έργα του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν, κυρίως με διακοπή εργασιών και όχι με αναστολή, επειδή πολλά είναι απλήρωτα. Τα περισσότερα χρήματα φέρονται να οφείλονται στο αρδευτικό έργο της πεδιάδας του Νέστου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ζητούν συνάντηση με τη δήμαρχο

Επόμενο άρθρο

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στις τράπεζες