Dark Mode Light Mode

«Αδιέξοδο με τον ΤΑΡ»

Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, για τη συνάντηση της Πέμπτης, την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου των εκπροσώπων του αγωγού ΤΑΡ. Άσχετα από τα διαδικαστικά, ποιοι προσκλήθηκαν, από πού προσκλήθηκαν και γιατί απουσίαζαν τα μέσα ενημέρωσης από αυτή τη συνάντηση, ο Θέμης Καλπακίδης είπε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ, για μία όδευση που δεν θα επηρεάζει την αγροτική εύφορη γη.
Τέλος ο κ. Καλπακίδης είπε στην ίδια συνέντευξη ότι στην ίδια σύσκεψη της Πέμπτης προσκλήθηκε κι έλαβε μέρος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Δημήτρη Κυριαζίδη. Οι δηλώσεις του Θέμη Καλπακίδη είναι οι ακόλουθες: «Επί της ουσίας στη συνάντηση της Πέμπτης, δεν έγινε τίποτα. Η εταιρία συνεχίζει στο δικό της παλμό, οι οδεύσεις του αγωγού ΤΑΡ, είναι που της βολεύουνε, μέσα από εύφορα χωράφια. Απέρριψε την όδευση που πρότειναν το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ, για τεχνικούς λόγους και για διάφορους άλλους λόγους. Την ώρα που μας λένε όσον αφορά τα τενάγη, ότι τεχνικώς είναι εφικτά τα πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν τους βολεύει και τεχνικώς δεν είναι εφικτά γιατί υπάρχουν κάποιες κλίσεις και κάποια άλλα θέματα»
ΕΡ: Τι συγκεκριμένα σας είπαν χθες;
ΑΠ: «Αυτό που είπαμε εμείς χθες είναι το εξής: «Από τη στιγμή που απορρίψατε εσείς τη δική μας χάραξη του αγωγού και εμείς απορρίψαμε τη δικιά σας, πάμε για άλλο ορισμό», έτσι φανερά και ξάστερα. Μας δείξανε μία όδευση που είχαμε υποψιαστεί πριν από λίγο καιρό, περίπου 200 μέτρα πιο κοντά στο χωριό των Κρηνίδων και δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο. Ενώ στην όδευση που πρότεινε το τεχνικό επιμελητήριο υπήρχε ένα πρόσχημα ότι περνάει από αρχαιολογικούς χώρους κοντά, αλλά εκεί εάν θα περάσει γύρω στα 200 με 300 μέτρα δε θα έχει πρόβλημα. Και προτείνανε μία χάραξη, η οποία είναι κυριολεκτικά μέσα από χωράφια. Αυτό τους ενδιαφέρει…»
ΕΡ: Να σας διακόψω λίγο. Μας λέτε ότι απορρίπτουν την εναλλακτική πρόταση που την έχουν στα χέρια τους από το Φεβρουάριο; Λένε όχι στο εναλλακτικό σενάριο που προτείνουν οι τοπικοί φορείς; Καταθέτουν ωστόσο δική τους εναλλακτική πρόταση, που λέτε ότι απορρίπτεται από εσάς, γιατί περνά πάλι από χωράφια, με την υποσημείωση και κοντά από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων;
ΑΠ: «Έτσι ακριβώς. Αυτοί πιθανόν να έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ν΄αδειοδοτηθεί να περάσει ο αγωγός και μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και να περάσουν και μέσα από τα σπίτια μας και μέσα από τα χωράφια μας κι από όπου τους βολεύει αυτούς. Από κει και πέρα όμως εμείς δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους τακτικές…»¨
ΕΡ: Άρα υπάρχει αδιέξοδο;
ΑΠ: «Ναι, ουσιαστικά ναι. Μπορεί αυτοί κάποια στιγμή να πούνε πως μπήκε κάποια βάση, ότι βιάζονται, αλλά στην ουσία υπάρχει αδιέξοδο…»

Προηγούμενο άρθρο

Η Ομοσπονδία στη νέα δήμαρχο

Επόμενο άρθρο

Με νέο πρόσωπο ο Ορφέας Ελευθερούπολης - Μαγκαφίνης: « Η ομάδα θα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό»