Dark Mode Light Mode

Αθόρυβη προετοιμασία – Πολυσυλλεκτικό το ψηφοδέλτιο του Κωστή Σιμιτσή

Γύρω του εξελίσσονται άπειρες προεκλογικές ζυμώσεις, ανακοινώνονται διαρκώς νέες δημαρχιακές υποψηφιότητες με στόχο να αναλάβουν από τα χέρια του τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, ωστόσο ο εν ενεργεία Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απλά παρακολουθεί τα γεγονότα προτιμώντας να ασχολείται με τα του «οίκου» του και να στελεχώνει το δικό του συνδυασμό. Ο κ. Σιμιτσής προετοιμάζει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο όπου θα μετέχουν πολίτες από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, τιμώντας την πορεία του κι εμπιστευόμενοι το όραμά του.

Ο κ. Σιμιτσής αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το μοντέρνο όρο του «ανεξάρτητου» αφού οι καβαλιώτες γνωρίζουν καλά τον πολιτικό χώρο όπου ανήκει.

Ο συνδυασμός σαφώς και θα ανανεωθεί, αφού κάποιοι δυσκολεύονται να συνδυάσουν λόγω των δυσχερών συνθηκών τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση με τον προεκλογικό αγώνα και την μετέπειτα αυτοδιοικητική θητεία. Αυτό σημαίνει ότι λογικά ορισμένοι σύμβουλοι της παρατάξεως θα αποσυρθούν.

Ένα παράδειγμα αποτελεί ο γιατρός Ντίνος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δηλώνει ότι δε θα κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αφού ασχολείται ποικιλοτρόπως με τα κοινά από το 1994, οπότε κατόπιν μιας ευδόκιμης 20ετους παρουσίας εκτιμά ότι πρέπει να αποχωρήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα στερήσει από το συνδυασμό τη στήριξή του. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Νίκου Δημητριάδη έστω κι αν η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν έχει καταλήξει σε τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και η συμμετοχή του πρώην αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου, που δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στο τοπικό συμβούλιο. Φυσικά ο κ. Σιμιτσή του υποδηλώνει την επιθυμία του να μετέχει και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Μια πρώτη σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη της δημοτικής ενότητας Φιλίππων θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος διερευνώντας τις προθέσεις, αν και υπάρχει επαρκές χρονικό περιθώριο έως την τελική συμφωνία.

Η διοργάνωση της πρώτης προεκλογικής εκδηλώσεως του συνδυασμού τοποθετείται χρονικά στα μέσα του Φλεβάρη, ενώ προγραμματίζεται και η κοπή της βασιλόπιτας της παρατάξεως, όπου δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και κάποια νέα πρόσωπα. Η κοπή της βασιλόπιτας εξυπηρετεί στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών αλλά και στην παρουσία του απολογισμού. Ενός απολογισμού τριετούς όμως για τον καλλικρατικό δήμο της Καβάλας και εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών εκ μέρους της κεντρικής διοικήσεως, που επηρέασαν τις ζωές όλων.

Ο Κωστής Σιμιτσής απαντά και σε κάποια σχόλια αναφορικά με την υλοποίηση προεκλογικών έργων βιτρίνας, παρατηρώντας ότι τα έργα του ΕΣΠΑ που προετοιμάστηκαν κατά το 2011 και το 2012 αυτονόητα υλοποιούνται σήμερα. Επιπλέον, ορισμένα έργα αυτεπιστασίας εξαρτώνται περισσότερο από το διαθέσιμο προσωπικό του δήμου μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και όχι από το χρόνο υλοποιήσεώς τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου

Επόμενο άρθρο

Το Ε.Σ.Υ. βουλιάζει- ζητούμενο η… αισιοδοξία