• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Αθώοι γιατί έκαναν νόμιμο έρανο

 Αθώοι γιατί έκαναν νόμιμο έρανο

Δύο αδέλφια από την Θεσσαλονίκη (συνταξιούχοι και οι δύο) κι ένας τρίτος άνδρας- φίλος τους- από την Ημαθία αθωώθηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας. Κατηγορούνταν για απάτη και παράνομο έρανο. Πρόκειται για περιστατικό που έγινε τον Απρίλιο του 2013 στο Αγίασμα Νέστου. Εκεί μετά από καταγγελία πολίτη συνελήφθησαν, όταν είχαν βγει από καφενείο στους θαμώνες του οποίου είχαν διαθέσει κουπόνια ενίσχυσης συλλόγου ΑμΕΑ από την Αθήνα. Κρατήθηκαν μία μέρα στο τμήμα της Χρυσούπολης, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο και χθες μετά από 4 αναβολές δικάστηκε. Παρόντες δύο από τους τρεις κατηγορούμενους. Τα δύο αδέλφια.

Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι έκαναν πραγματικό έρανο προκειμένου να βοηθήσουν σύλλογο, ο οποίος νωρίτερα είχε βοηθήσει τον εγγονό (άτομο με ειδικές ανάγκες) του ενός κατηγορούμενου. Η υπόθεση χθες παρουσιάστηκε στη πραγματική της διάσταση. Τις ημέρες του περιστατικού έγινε το αντίθετο. Το μπέρδεμα τότε οδήγησε στη σύλληψη τους και την υπόθεση στο δικαστήριο.

Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του περιστατικού. Ο αξιωματικός υπηρεσίας κατέθεσε ότι τηλεφώνησε στον σύλλογο ΑμΕΑ των Αθηνών «Αγγελιοφόρος των ΑμΕΑ» για να επιβεβαιώσει ότι οι τρεις άνδρες έκαναν για αυτόν έρανο. Αρχικά δεν απάντησε κανείς στο τηλεφώνημα. Όταν κάποιος απάντησε δήλωσε στην Αστυνομία ότι δεν είναι μέλη του συλλόγου οι τρεις κατηγορούμενοι. Τότε άρχισε να σχηματίζεται η δικογραφία. Χθες ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε βεβαίωση του προέδρου του συλλόγου βάση της οποίας οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αρωγά μέλη. Με την ίδια βεβαίωση ο σύλλογος κάλυψε τους τρεις κατηγορούμενους και για τον έρανο τους στο Αγίασμα τον Απρίλιο του 2013. Αυτή τη βεβαίωση επικαλέστηκε η εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την αθώωση τους.

Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος είπε: «Με κάλεσε στον έρανο ο αδελφός μου. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Μαζεύαμε χρήματα για συνδρομές στο σύλλογο. Δίναμε κι ένα περιοδικό αλλά τότε μας είχε τελειώσει. Μαζεύαμε ότι μας έδινε ο κάθε ένας».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, άμεσα εμπλεκόμενος στον σύλλογο ΑμΕΑ, είπε στην απολογία του: «Ο σύλλογος βοήθησε πολύ την οικογένεια μου. Τον ευχαριστώ για αυτό. Για να τον βοηθήσω περισσότερο ανέλαβα να κάνω αυτή τη δουλειά. Το μπλοκ των αποδείξεων μου το έδωσε ο σύλλογος. Δεν είμαστε απατεώνες, ούτε αλήτες. Σας λέω την αλήθεια». Βάση του κατηγορητηρίου οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν απευθυνθεί σε 20 περίπου άτομα κι είχαν συγκεντρώσει ποσό 204 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν κατασχεθεί. Τώρα θα επιστραφούν στον σύλλογο.

 

Διαβάστε επίσης