Dark Mode Light Mode

Αθώος γιατί τη σύνταξη την εισέπραττε ο άλλος γιος

Στο μονομελές Καβάλας εκδικάστηκε χθες μία ακόμα υπόθεση, που αναφέρεται σε είσπραξη σύνταξης ατόμου που ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, αλλά στο μεταξύ πέθανε. Κατηγορούμενος ήταν ο ένας από τους δύο γιους, ηλικιωμένης γυναίκας από τη Χρυσούπολη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μετά το θάνατο της γυναίκας, τα παιδιά της εισέπρατταν τη σύνταξη της θανούσης για τρεις ακόμη μήνες. Μάρτυρας κατέθεσε υπάλληλος του ΙΚΑ Καβάλας. Αναγνώρισε ότι οι συγγενείς της θανούσας παρέδωσαν στο ΙΚΑ Καβάλας τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Τόνισε πάντως ότι το μηχανογραφικό τμήμα, υπεύθυνο για τις συντάξεις, ενημερώνεται για τους θανάτους συνταξιούχων με καθυστέρηση.

Στην περίπτωση την οποία το δικαστήριο εξέταζε, η σύνταξη για τρεις μήνες μετά το θάνατο της ασφαλισμένης, καταθέτονταν κανονικά σε λογαριασμό της στην ALPHA τράπεζα όπου συνδικαιούχοι ήταν κι οι δύο γιοί της. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε ότι ο ίδιος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τις τρεις αυτές συντάξεις, αλλά όλα τα χρήματα τα πήρε ο αδελφός του, μέσω αναλήψεων από αυτόματο μηχάνημα. «Ο αδελφός μου το παραδέχεται άλλωστε» είπε ο κατηγορούμενος. Αυτός από την άλλη πλευρά του επιβαρύνεται με την επιστροφή των χρημάτων, έχοντας όπως δήλωσε καταθέσει ήδη αίτηση για διακανονισμό.

«Ο αδελφός μου φρόντιζε την άρρωστη μάνα μας. Αυτός έπαιρνε τα χρήματα», είπε ο κατηγορούμενος, που έπεισε το δικαστήριο. Τον κήρυξε αθώο με εντολή πάντως να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι ευθύνες που υπάρχουν ν΄ αφορούν όχι το χθεσινό κατηγορούμενο, αλλά τον αδελφό του.

Στο ίδιο μονομελές δικαστήριο χθες δικάστηκε υπόθεση που είχε σχέση με τη μεγάλη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών το καλοκαίρι του 2010. Η αστυνομία συνόδευε φορτηγά του Lidl, που δεν απεργούσαν, σε ασφαλή περιοχή στο νέο λιμάνι. Η πομπή σταμάτησε από τους απεργούς, μές στη Νέα Καρβάλη. Εκεί έγιναν επεισόδια. Κατηγορούμενη ήταν γυναίκα, κάτοικος Νέας Καρβάλης, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το αυτοκίνητό της εμπόδισε τη πομπή να φτάσει στο νέο λιμάνι, με αποτέλεσμα να την προλάβουν οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών.

Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε αστυνομικός που είπε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορουμένη, εκείνη όμως τη στιγμή, δεν το οδηγούσε γυναίκα, αλλά άνδρας.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη είπε ότι η ίδια οδηγούσε το αυτοκίνητο, δεν είχε με τα επεισόδια, παρά μόνο σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, γιατί είδε συγκεντρωμένο κόσμο.

Ο πρόεδρος του μονομελούς κάλεσε σε αντιπαράσταση εξέταση το μάρτυρα αστυνομικό και την κατηγορούμενη.

Ο μάρτυρας επέμενε ότι άνδρας οδηγούσε το επίμαχο αυτοκίνητο. Η κατηγορούμενη γυναίκα έλεγε ότι το οδηγούσε η ίδια. Τελικά κρίθηκε ένοχη με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για απλή συνέργεια σε παρακώλυση συγκοινωνιών. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Θ΄ αργήσει ο διοικητής του νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Εξιχνίαση 6 κλοπών σε καταστήματα, 3 κλοπών ποδηλάτων και 1 απόπειρας διάρρηξης καταστήματος στην Καβάλα