Dark Mode Light Mode

Αθώος Μερέσης και δημαρχιακή επιτροπή

Αθώος κρίθηκε χθες στο τριμελές Καβάλας ο πρώην δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Μερέσης, καθώς επίσης και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Θάσου, τα έτη 2009 και 2010. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου δίπλα στο Λ. Μερέση έκατσαν επίσης τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής εκείνα τα χρόνια, συγκεκριμένα η Μαρία Παπαοικονόμου, η κα Τσουλκάνη Ε., ο κ. Καρεκλάς Α., ο κ. Οικονόμου Θ., ο κ. Τσολάκης Σ., ο Ζαμπέκος Π. και ο κ. Νίκος Χρυσάφης.
Η υπόθεση αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Λιμένα της Θάσου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η δημαρχιακή επιτροπή κι ο δήμαρχος δεν αφαίρεσαν οριστικά από το κατάστημα την άδεια λειτουργίας του αφού προηγουμένως τρεις φορές το κατάστημα για ισάριθμες παραβάσεις είχε σφραγιστεί προσωρινά. Το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους κρίνοντας ότι δεν είχαν δόλο.
Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι υπήρξε διχογνωμία για την εφαρμογή του νόμου και την οριστική αφαίρεση της άδειας του καταστήματος καθώς έπρεπε η δημαρχιακή επιτροπή ν΄ αποφασίσει αν η 4η παράβαση του ίδιου καταστήματος υπολογίζεται με βάση το τρέχον έτος, ή τους 12 επόμενους μήνες, από τη βεβαίωση της πρώτης παράβασης.
Ένα σωρό δικηγόροι της Καβάλας υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους, στην ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε αρκετή ώρα. Το δικαστήριο αφού άκουσε τους κατηγορούμενους στις απολογίες τους και την πρόταση του εισαγγελέα επιφυλάχθηκε και εξέδωσε την απόφασή του αργά το μεσημέρι.
Όλοι ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όπου κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Ράντης, παρουσιάστηκαν δύο έγγραφα διεύθυνσης υγείας που βεβαίωναν τις παραβάσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ένας από τους δικαστές που μειοψήφησε ζήτησε να καταδικαστεί – ειδικά – ο τότε δήμαρχος Λευτ. Μερέσης.

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαβεβαιώσεις Κοπατσάρη για τον ψηφιακό φλουροαγγειογράφο

Επόμενο άρθρο

Σίμος Ανθουλάκης στους 93, 7: « Η απόφαση , είναι να μη συμμετέχουμε σε διοικητικό σχήμα με τον Ερασιτέχνη» Παίζει και πρόταση των Παλαιμάχων;