Dark Mode Light Mode

Αθώος ο δημοτικός υπάλληλος

Λίγο ακόμα και θα καταδικάζονταν  στο τριμελές Καβάλας υπάλληλος του Δήμου Παγγαίου, που στο παρελθόν εργάζονταν στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Βρέθηκε μπλεγμένος σε μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο ιδιώτες, όπου ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για πλαστογραφία. Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο αθώωσε το δημοτικό υπάλληλο, καταδίκασε όμως τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση ενός έτους, με αναστολή, καθώς διαπίστωσε, ότι είναι ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Η ιστορία διαδραματίστηκε στο τέλος της προηγούμενης 10ετίας και στις αρχές της τρέχουσας, στη Νέα Ηρακλείτσα σε ένα από τα πολλά καταστήματα υγειονομικου ενδιαφέροντος. Το κατάστημα είχε νοικιαστεί από άλλον ιδιώτη που στη συνέχεια το επινοικίασε σε δεύτερο, ο οποίος στο όνομα του πρώτου είχε αναλάβει τη διαχείριση της επιχείρησης. Αυτό δε γίνονταν και με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρέη που αντί να βαρύνουν το διαχειριστή της επιχείρησης βάραιναν τον αρχικό ενοικιαστή του επιχείρησης. Μέσα σ΄ αυτή την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο ιδιώτες, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τα χρέη, οι συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι έγγραφα ειδοποίησης για καταβολή χρεών του Δήμου Παγγαίου, παραδίδονταν στο κατάστημα αλλά αντί να τα παραλαμβάνει ο πρώτος ενοικιαστής, αυτός που εμφανίζονταν επίσημα στα χαρτιά της επιχείρησης, τα παραλάμβανε ο διαχειριστής ο οποιος στη συνέχεια έκανε ρυθμίσεις χωρίς να έχει κατά το τυπικό και ουσιαστικό αυτό το δικαίωμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της πλαστογραφίας, αθώωσε όμως το δημοτικό υπάλληλο, που έκανε αυτού του είδους της επιδόσεις στους επαγγελματίες της περιοχής, αν και είχε προσληφθεί για να λειτουργεί ως παρκαδόρος στο πάρκινγκ του Δήμου Παγγαίου στη Ν. Ηρακλείτσα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Από τη Δευτέρα εορταστικό ωράριο

Επόμενο άρθρο

Σπεύδουν στον Δήμο όσοι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή απειλούνται με διακοπή