Dark Mode Light Mode

Αισιοδοξία στη Θάσο

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι είναι οι ξενοδόχοι της Θάσου για το καλοκαίρι του 2013. Περιμένουν από αυτή την εβδομάδα αύξηση της κίνησης αφού όπως διαπιστώνουν οι πτήσεις τσάρτερ από σήμερα Πέμπτη θα είναι και περισσότερες, ενώ μέχρι τώρα παρουσιάζουν εντυπωσιακά μεγάλη πληρότητα.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν κρύβει την αισιοδοξία του με βάση τα όσα έχουνε προηγηθεί. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Η Θάσος ξεκίνησε καλά τις ημέρες του Πάσχα. Είχαμε πάρα πολύ καλές πληρότητες. Βοήθησε πολύ ο καιρός. Βοήθησαν οι «γείτονες». Όλα πήγαν μία χαρά. Επίσης και για το υπόλοιπο της σεζόν τα δείγματα είναι πολύ καλά».

ΕΡ: Κυρίως με τους βαλκάνιους;

ΑΠ: «Ναι, χαρακτηριστικά από τους βαλκάνιους, όσον αφορά το Πάσχα. Ήτανε αισθητή η παρουσία των Βουλγάρων και των Ρουμάνων τουριστών αλλά και των Σέρβων. Φυσικά στις 5 Μαϊου, την ημέρα του Πάσχα, είχαμε και εγγλέζους, που είναι οι πρώτοι πελάτες του νησιού. Και τα τρία αεροπλάνα ήταν γεμάτα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

ΕΡ: Αισιοδοξία για το καλοκαίρι;

ΑΠ: «Ναι θα πάνε καλά τα πράγματα. Οι ως τώρα κρατήσεις μας κάνουν να είμαστε ευχαριστημένοι».

 

Ο Δ. Παπαδημητρίου μίλησε επίσης και για το θεσμό του «ελληνικού πρωϊνού» που παρουσιάστηκε χθες στην Καβάλα από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει:

 

«Μια καλή εκδήλωση. Μας ικανοποίησε πάρα πολύ που ξεκίνησε από εμάς, από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος, να πιστοποιήσουμε – και πιστεύω να πιστοποιηθούν πολλά ξενοδοχεία – στο ελληνικό πρωϊνό».

ΕΡ: Υπάρχουν και προϊόντα της Θάσου;

ΑΠ: «Εννοείται. Η Θάσος θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια μέρη όσον αφορά τα προϊόντα που μπορούν προωθηθούν και να εμπλουτίσουν το πρωϊνό».

ΕΡ: Νομίζω πως υπάρχουν ήδη στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού, όπως το μέλι, η ελιά;

ΑΠ: «Υπάρχουν αρκετά προϊόντα του νησιού, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα και σε καλύτερη ποιότητα».

ΕΡ: Πιστεύετε ότι τα ξενοδοχεία θ΄ αποσύρουν τα ευρωπαϊκά προϊόντα και θα βάλουν στη θέση τους τα ελληνικά, ή θα συνυπάρχουν και τα δύο;

ΑΠ: «Πιστεύω πως θα συνυπάρχουν και ο κυριότερος λόγος που γίνεται αυτό είναι ο οικονομικός. Σήμερα δε μπορείς να αποσύρεις τη φθηνή μαρμελάδα και να βάλεις μόνο μέλι».

ΕΡ: Οι πελάτες των ξενοδοχείων τι προτιμούν; Τα κρουασάν ή το θασίτικο μέλι;

ΑΠ: «Θα έλεγα ότι προτιμούν τα κρουασάν. Αλλά σιγά – σιγά η κατάσταση αντιστρέφεται. Υπάρχουν αρκετοί πελάτες που θέλουν να γευθούνε ένα ωραίο ρυζόγαλο, γλυκό του κουταλιού, μέλι, πευκόμελο, με τον πρωϊνό τους καφέ να φάνε ένα καρυδάκι της Θάσου ή μια ωραία πίτα».

ΕΡ: Η Καβάλα άργησε ή εγκαίρως έκανε αυτή την εκδήλωση;;

ΑΠ: «Νομίζω ότι δεν άργησε καθόλου. Είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει να αναδείξουμε το ελληνικό πρωϊνό. Την εκδήλωση έκαναν οι τρεις ενώσεις ξενοδόχων, Δράμας, Καβάλας και Θάσου, με την συμπαράσταση και την καθοδήγηση του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος».

ΕΡ: Του οποίου είσθε μέλος;

ΑΠ: «Ναι είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

ΕΡ: Βοηθάει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο τα ξενοδοχεία της περιφέρειάς ΑΜΘ;

ΑΠ: «Πάρα πολύ… Μας καθοδηγεί θα έλεγα».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα στην Καβάλα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης

Επόμενο άρθρο

Για το «Ελληνικό Πρωινό» - Πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και παραγωγών