• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Αισιοδοξούν και περιμένουν στα πετρέλαια

 Αισιοδοξούν και περιμένουν στα πετρέλαια

Για την Καβάλα Oil και την Ενεργειακή Αιγαίου η αναμονή συνεχίζεται. Περιμένουν την πρωτοβουλία του υπουργείου περιβάλλοντος και την επικύρωσή της από τη βουλή, για να ανανεωθούν για αρκετά χρόνια ακόμα οι υφιστάμενες άδειες για την εξόρυξη πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας.

Είναι ένα θέμα που εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά κι όπως φαίνεται θετικά για την Καβάλα Oil και την Ενεργειακή Αιγαίου.

Εκπρόσωποι των δύο εταιριών αισιοδοξούν – συνεχίζουν πάντως να περιμένουν – αφού αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι η συγκεκριμένη εκκρεμότητα θα αντιμετωπίζονταν άμεσα από τη νέα κυβέρνηση.

Στο μεταξύ όλα άλλαξαν και όλα τα υπουργεία έδωσαν και δίνουν προτεραιότητα στα θέματα που έχουνε σχέση με την τρόικα. Τα υπόλοιπα καθυστερούν. Για το συγκεκριμένο θέμα, για τη συγκεκριμένη εκκρεμοτητα έχουνε κατατεθεί δύο ερωτήσεις στη βουλή, μία πρόσφατα βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μία παλαιότερα από το Γ. Καλαντζή. Απαντήσεις δεν υπάρχουν, τουλάχιστον δε μάθαμε το περιεχόμενό τους.

Στην Καβάλα Oil υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα λήξει σχετικά σύντομα, με τον καλύτερο τρόπο για την εταιρία, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει η επένδυση 100.000.000 ευρώ.

Στο μεταξύ την περασμένη Παρασκευή άνοιξαν οι προσφορές για την έρευνα και εκμετάλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές Κατάκωλου, Δυτικού Πατραϊού Κόλπου και Ιωαννίνων. Οι προσφορές άνοιξαν παρουσία των ενδιαφερομένων. Σε μία από αυτές τις υποθέσεις εμπλέκεται κι η Ενεργειακή Αιγαίου, ειδικότερα στην υπόθεση των Ιωαννίνων. Εμπλέκεται και στην υπόθεση του Κατάκωλου. Η διαδικασία φαίνεται πως θα προχωρήσει πιο αργά απ΄ ότι υπολογίζονταν. Την Παρασκευή έγινε μόνο η αποσφράγιση των προσφορών και όπως αφήνουν να εννοηθεί στελέχη του υπουργείου περιβάλλοντος, όλοι αυτή η διαδικασία πρόκειται να τελεσφορήσει την Άνοιξη του 2013.

 

 

Διαβάστε επίσης