Dark Mode Light Mode

Ακριβά αλλά εκτός διατίμησης

Ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, Χριστόφορος Ζαραλίκος, ήρθε στην Καβάλα, κάτι που το συνηθίζει τους τελευταίους μήνες, πριν από λίγες ημέρες. Εμφανίστηκε σε κατάστημα της πόλης αλλά πριν αναχωρήσει από την Καβάλα για την Αθήνα, άφησε το αποτύπωμά του. Δηλαδή μία εύστοχη παρατήρηση σχετικά με τα προϊόντα που πωλούνται στο κυλικείο του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» στη Χρυσούπολη.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά μετά την αναχώρηση από την Καβάλα του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφία από ένα τμήμα της βιτρίνας στο κυλικείο του αεροδρομίου, όπου φαίνεται καθαρά ότι η σπανακόπιτα που πωλείται, πωλείται στα 3,90 ευρώ, σπανάκι – τυρί στα 4,40 ευρώ και η χωριάτικη πίτα τυρί στα 4,40 ευρώ. Οι τυρόπιτες στο αεροδρόμιο της Καβάλας είναι με γέμιση αστακού. Τσάμπα! Γράφει ειρωνικά ο Χρ. Ζαραλίκος, σχόλιο που άνοιξε μία ολόκληρη συζήτηση στο διαδίκτυο, στην οποία πρωταγωνιστούν μέλη του Facebook, από την πόλη της Καβάλας. Είναι αλήθεια ότι τα προϊόντα έτσι όπως εμφανίζονται στη φωτογραφία, είναι από αυτά που πουλούνται πολύ φθηνότερα, σε πολλά και διάφορα καταστήματα στην αγορά της Καβάλας. Μπορεί να μην είναι οι κλασικές τυρόπιτες, πάντως έτσι όπως βλέπουμε τα προϊόντα, είναι πανάκριβα κατά γενική ομολογία.

Από την άλλη πλευρά προκύπτει ότι είναι και απολύτως νόμιμο να πωλούνται, τόσο ακριβά. Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη, κυλικεία όπως αυτό του αεροδρομίου της Χρυσούπολης, είναι υποχρεωμένα να έχουν στη διατίμηση, δηλαδή σε συγκεκριμένη φτηνή τιμή, μόνο ορισμένα προϊόντα. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο καφές, η τυρόπιτα.

Τα προϊόντα όπως αναφέρονται στις πινακίδες της βιτρίνας υποτίθεται ότι διαφέρουν από τα προϊόντα που υπάρχουν στον κατάλογο των διατιμημένων. Πριν από δύο μήνες η διεύθυνση εμπορίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας έκανε έλεγχο στο κυλικείο του αεροδρομίου, όπου διαπίστωσε ότι υπάρχει αναρτημένος κατάλογος με τα προϊόντα διατίμησης σε εμφανές σημείο του κυλικείου.

Ο υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο ζήτησε όπως γίνεται συνήθως, το κυλικείο να προωθεί και να προβάλει και τα προϊόντα που προσφέρει στη διατίμηση, αφού στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Με λίγα λόγια στο αεροδρόμιο της Καβάλας το κυλικείο διαθέτει προϊόντα εκτός διατίμησης, ιδιαίτερα ακριβά χωρίς αυτό να είναι παρανομία. Είναι δικαίωμα του κυλικειάρχη, ο οποίος πάντα επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα, ότι το ενοίκιο που πληρωνει στο δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ενοίκια που πληρώνουν καταστήματα στην αγορά, μιας επαρχιακής πόλης όπως η Καβάλα. Παρά ταύτα, παρά το τυπικό της υπόθεσης που είναι ταυτισμένο στην νομιμότητα η εικόνα μιας βιτρίνας μέσα στην οποία υπάρχουν σπανακόπιτες, σπανακοτυρόπιτες ή και τυρόπιτες τόσο ακριβές, δεν είναι κι ότι καλύτερο για την περιοχή της Καβάλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΕΛΓΑ καταλύει τους νόμους

Επόμενο άρθρο

Χωρίς νερό oι Κορυφές επειδή κλάπηκε καλώδιο της ΔΕΗ κοντά στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ