Dark Mode Light Mode

Αλλάζει ο ανάδοχος του έργου της Μεγάλης Λέσχης

Αλλάζει όπως φαίνεται ο ανάδοχος του έργου της ανακαίνισης κι αποκατάστασης του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συζήτησης του θέματος, για μία περίπου ώρα χθες, στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το έργο με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ αφορά την αποκατάσταση της Μεγάλης Λέσχης, ουσιαστικά την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία όλου του κτιρίου.

Δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2013. Κατατέθηκαν 10 προτάσεις, από κατασκευαστικές εταιρίες. Ανάδοχος ανακηρυχθηκε κατ΄ αρχήν κοινοπραξία εταιριών από τη Λάρισα, με έκπτωση 44,6%. Η δεύτερη από πλευράς έκπτωσης εταιρία, «Η ΜΕΔΟΥΣΑ» εταιρία της Ξάνθης, με έκπτωση 40,5%, κατέθεσε ένταση κατά του αποτελέσματος, χθες στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. πηρε θετική απόφαση, θεωρείται έστω προσωρινά η εταιρία που θ΄ αναλάβει το έργο. Η ένσταση της εταιρίας «ΜΕΔΟΥΣΑ» αφορούσε δύο σημεία της πρότασης της κοινοπραξίας των εταιριών από τη Λάρισα. Μία κοινοπραξία που αφορούσε την εταιρία του Δημήτρη Καφέ και των ομόρρυθμη εταιρία των αδελφών Καζαντζή. Η εταιρία «ΜΕΔΟΥΣΑ» υποστηρίζει ότι η εκπροσώπηση της κοινοπραξίας Καφέ – Καζαντζή δεν ήταν σύννομη, ενώ το έγγραφο που κατέθεσε η κοινοπραξία, η υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν έχει προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι αληθινή, καθώς αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη τρία έργα, σε διαφορετικά σημεία της χώρας.

Η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Καβάλας απέρριψε το λόγο σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση και το προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δικαίωσε κατ΄ αρχήν την ένσταση της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ» για την εκπροσώπηση της Κοινοπραξίας.

Όλα αυτά τέθηκαν χθες υπόψη των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Εξαίρεσε τον εαυτό του από τη συνεδρίαση και τη συζήτηση του θέματος, ο πρόεδρος Τάσος Σμυρλόγλου, επειδή εκτός από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ταυτόχρονα και μέλος της επιτροπής διαγωνισμού του έργου. Προήδρευσε στη συνεδρίαση χθες η Στέλλα Παπαδοπούλου.

Ο Τάσος Σμυρλόγλου για λόγους προσωπικούς ευθιξίας αν και ουσιαστικό θέμα δεν υπήρχε, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Πρώτος για το θέμα μίλησε ο Γιώργος Τσαλουχίδης. Είπε ότι με αφορμή την ένσταση της εταιρίας «ΜΕΔΟΥΣΑ» τίθενται υπόψη των μελών της επιτροπής πολλά ειδικά θέματα. Η διαδικασία είπε παρουσιάζει κενά. Η επιτροπή του διαγωνισμού εκ των υστέρων ανακάλυψε, ότι το συμβολαιογραφικό έγγραφο για την εκπροσώπηση της κοινοπραξίας δεν είναι έγκυρο. Δε μπορεί – συνέχισε – τα ίδια πρόσωπα που κάνουν το διαγωνισμό να είναι ταυτόχρονα η επιτροπή που εξετάζει τις ενστάσεις. Δε συμμετέχω κατέληξε στη λήψη απόφασης και αποχώρησε κι αυτός από τη συνεδρίαση.

Το όλο θέμα παρακολούθησε και παρενέβη ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Ο κ. Σιμιτσής είπε: «Υπάρχει υπέρμετρη τυπικότητα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η οποία όμως διασφαλίζει τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θέλουμε ν΄ αρχίσει το έργο γρήγορα και να ολοκληρωθεί γρήγορα. Διαπιστώνω ότι είναι ουσιαστική παράλειψη της κοινοπραξίας Καφέ – Καζαντζή, το θέμα της εκπροσώπησης τον διαγωνισμό. Αν πιστεύει ότι αδικείται ας κάνει προσφυγή στην αποκεντρωμένη. Έτσι κι αλλιώς εκεί τελικά θα λυθεί αυτή η υπόθεση. Πρέπει να δούμε την τυπικότητα. Δυστυχώς έτσι γίνεται με τους διαγωνισμούς».

Η Στέλλα Παπαδοπούλου, είπε μιλώντας, ότι κι αυτή έχει αμφιβολίες και επιφυλάσσεται, αφού ορισμένα πράγματα του θέματος δεν τα γνώριζε. Είπε χαρακτηριστικά ότι δε γνώριζε για τη δεύτερη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου και το τι προβλέπει το καταστατικό της εταιρίας των αδελφών Καζαντζή, σε περίπτωση εκπροσώπησης αντίστοιχης εταιρίας.

Ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος Μιχάλης Φλώρος αναγνώρισε ότι σε κάθε διαγωνισμό επειδή τα δικαιολογητικά είναι πολλά στον έλεγχό τους υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει κάποιο λάθος.

Παρέμβαση έκανε κι ο κ. Καφές που ζήτησε η ένσταση της εταιρίας «ΜΕΔΟΥΣΑ» ν΄ απορριφθεί.

Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε με την αποχώρηση του Τ. Σμυρλόγλου αλλά και του Γ. Τσαλουχίδη, δήλωσε την παρουσία του, εκτός από την Στ. Παπαδοπούλου και ο Ηλίας Καλανταρίδης. Υπέρ της εισήγησης , δηλαδή να γίνει δεκτή η ένσταση της εταιρίας «ΜΕΔΟΥΣΑ» ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Σ. Εμφιετζής, η Χρυσούλα Πυραλεμίδου (δημοτική σύμβουλος), ο Κυριάκος Σταυρίδης (δημοτικός σύμβουλος), ο Παντελής Γεωργιάδης (δημοτικός σύμβουλος) και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στ. Σχοινάκης.

Σημειώνουμε ότι επί της χθεσινής απόφασης της οικονομικής επιτροπής τελική έγκριση θα δώσει η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση, όπου αναμένεται να συνεχιστεί το μικρό σήριαλ που μόλις τώρα ξεκίνησε, το οποίο κατά γενική ομολογία θα είναι εις βάρος του ίδιου του έργου που θα καθυστερήσει να ξεκινήσει, άρα και να ολοκληρωθεί.

 

 

=

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Βροχή και αδιαφορία ματαίωσαν την κινητοποίηση

Επόμενο άρθρο

Πριν το Πάσχα ο διαγωνισμός για τον Διόνυσο