Dark Mode Light Mode

Αλλάζει Υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Καβάλας η Νέα Δημοκρατία

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κι αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του βουλευτή Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη χθες το απόγευμα στην τηλεόραση της Πρωϊνής. Από τις δηλώσεις του μάθαμε (μεταξύ πολλών άλλων) ότι η ΝΔ αλλάζει υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας αφού ο Θόδωρος Καλλιοντζής δεν ενδιαφέρεται να είναι πάλι υποψήφιος. Κατά τον Ντίνο Κλειτσιώτη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον πρώην Νομάρχη το 2010) αυτό ο κ. Καλλιοντζής το έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κλειτσιώτης είπε χθες: « Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας. Απ’ ότι γνωρίζω οι εκλογές δεν θα μετατεθούν. Θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014. Έχουμε χρόνο. Απ’ ότι ξέρω- το έχει δηλώσει άλλωστε ο κ. Καλλιοντζής- δεν θέλει να είναι πάλι υποψήφιος. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποιοι ενδιαφέρονται. Θα δούμε ποια άτομα έχουν κοινή αποδοχή, χαίρουν εκτίμησης από τον καβαλιώτικο λαό, άτομα που χειρίστηκαν σωστά δημόσιο χρήματα. Τα παλιά τέλειωσαν. Αυτή η χώρα πρέπει σε πολλά πράγματα να ξεκινήσει από την αρχή».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες σήμερα ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης θα μοιράσει γραπτή δήλωση με την οποία θα δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του υποδιοικητή στο Νοσοκομείο, αφού όπως θα λέει έχει την επιθυμία να επικεντρωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συνέντευξη Κλειτσιώτη

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης πριν μιλήσει για τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας με την ΝΔ, είπε στην χθεσινή συνέντευξη κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Δήλωσε ότι έχει μια μόνο διαφωνία σχετικά με τον διορισμό Χριστοφιλογιάννη στη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου Καβάλας. Αφορά την ηλικία του. Κατά τα άλλα είπε ότι τιμά και αναγνωρίζει την προσφορά του κ. Χριστοφιλογιάννη στην ΝΔ, τον χαρακτήρισε μάλιστα «διαμάντι» της παράταξης. «Αν ήταν δέκα χρόνια νεότερος δεν θα έλεγα τίποτα» είπε ο κ. Κλειτσιώτης. Πρότεινε να μετακινηθεί άμεσα τμήμα των υπηρεσιών του ΙΚΑ Καβάλας στο «γυάλινο» κτίριο του κάτω Νοσοκομείου ώστε το δημόσιο να γλιτώσει ενοίκια που σήμερα πληρώνει. Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή του ΙΚΑ στην Καβάλα είπε χαρακτηριστικά «δεν έχω εμπιστοσύνη στις επιτροπές». Για τις συγχωνεύσεις στα λιμάνια επανέλαβε ότι ο νέος νόμος είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας. Στοχεύει όμως ως βουλευτής Καβάλας στα εξής: Ο Δήμος Νέστου να πάρει το λιμάνι της Κεραμωτής. Ο Δήμος Παγγαίου της Νέας Περάμου και ο Δήμος Καβάλας την χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού.

Ο κ. Κλειτσιώτης αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης του δημοσίου με την Καβάλα Όιλ για την ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης των υφιστάμενων κοιτασμάτων. Όπως είπε για το θέμα δρουν μαζί και οι 4 βουλευτές ώστε το αργότερο τον Φεβρουάριο αυτό να λήξει με ψήφιση τροπολογίας στην Βουλή. Τέλος ο Ντίνος Κλειτσιώτης μίλησε για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Είπε: « Έγινε λάθος εκτίμηση από τα αρμόδια υπουργεία. Το μέτρο δεν απέδωσε. Ασκείται πίεση ώστε το θέμα να εξεταστεί από μηδενικής βάσης. Δεν αποκλείω εξελίξεις ακόμη και τώρα, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αγοράκι είναι για την Καβάλα το πρώτο μωρό του 2013

Επόμενο άρθρο

Αλλάζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου