Dark Mode Light Mode
«Ενισχύστε την Α.Δ. Καβάλας»
Αλλαγές δικαστών – εισαγγελέων στις υπηρεσίες της Καβάλας
Έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ Καβάλας

Αλλαγές δικαστών – εισαγγελέων στις υπηρεσίες της Καβάλας

Πριν από ένα μήνα περίπου συνεδρίασαν στην Αθήνα, στον Άρειο Πάγο, τα ανώτατα δικαστικά συμβούλια αποφασίζοντας πως ακριβώς θα στελεχωθούν οι εισαγγελίες και τα πρωτοδικεία σε όλη την Ελλάδα, από τον μεγαλύτερο μέχρι τον κατώτερο βαθμό. Πρόκειται για μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στο τέλος της άνοιξης και τις αρχές καλοκαιριού, αφορά δε τη λειτουργία των δικαστηρίων με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή από τα μέσα Σεπτέμβρη.
Οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστικών συμβουλίων που αφορούνε το πρωτοδικείο Καβάλας είναι αποφάσεις που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τα πρόσωπα, τόσο στην εισαγγελία πλημμελειοδικών όσο και στο πρωτοδικείο.
Ειδικότερα μετατίθενται οι δύο πρόεδροι πρωτοδικών, που ήταν στην Καβάλα τα δύο τελευταία χρόνια, η Αρετή Παπαθανασίου στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσούλα Πανά στο Κιλκίς.
Μετατίθενται επίσης εννέα δικαστικές πρωτοδίκες, ο Ηρακλής Μέτσικας στη Λάρισα, ο Κώστας Κόφας στη Δράμα, ο Χρήστος Μακρυκώστας στη Δράμα, η Δήμητρα Στεργιούδα στη Θεσσαλονίκη, η Αγγελική Πολυμένη στον Πειραιά, ο Θόδωρος Τριανταφύλλου στις Σέρρες, η Ακριβή Κωτσοπούλου στην Χαλκίδα, η Βηθλεέμ Τίγκα στη Χαλκιδική, η Ευφροσύνη Πάφου στις Σέρρες.
Στις θέσεις τους έρχονται εννέα δικαστές και δύο νέοι πρόεδροι πρωτοδικών. Ειδικότερα ως πρόεδροι πρωτοδικών, μετατίθενται από το πρωτοδικείο Αθηνών σ΄ αυτό της Καβάλας η Δέσποινα Σχοινοποιού και η Χριστίνα Ζαπάρτα.
Δικαστές που μετατίθενται στην Καβάλα είναι οι εξής: Βασίλης Καρδαστάσης από την Ξάνθη, Νικος Κασμερίδης από την Ξάνθη, Άρτεμις Δαύκα από τη Ροδόπη, Αγγελική Λάζου από τα Γιάννενα, Ελένη Θεοδωρίδη από τη Ρόδο, Σμαρούλα Χατζηαθανασίου από την Αλεξανδρούπολη, Μαρία Κωνσταντινίδου από το Ηράκλειο, Δημήτρης Παχάκης από τη Μυτιλήνη, Κατερίνα Δαρδανελιώτη από την Ορεστιάδα.
Δύο μόνο δικαστές συνεχίζουν στο πρωτοδικείο Καβάλας, δηλαδή δεν μετατίθενται. Παραμένουν στις θέσεις τους. Πρόκειται για τις κυρίες Μπέλλου και Καϊδόγλου.
Στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Καβάλας υπάρχουν επίσης αλλαγές. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Στέφανος Ζαρκαντζιάς μετατίθεται ως επικεφαλής της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Βέροιας.
Η αντιεισαγγελέας Σοφία Κοκαλίδου, μετατίθεται στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Στη θέση τους έρχονται η Αθηνά Κωνσαντινίδου προϊστάμενη της υπηρεσίας από την εισαγγελία Ηρακλείου και η Σοφία Διπλοΐδου αντιεισαγγελίας από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Τα καινούρια πρόσωπα πρόκειται να εμφανιστούν πρώτη φορά στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας το Σεπτέμβριο. Η διαδικασία βασικών αλλαγών είναι μία διαδικασία αρκετά συνηθισμένη κι έτσι δεν προκαλεί καμιά έκπληξη το ότι 11 δικαστές φεύγουν, αντίστοιχα άλλοι τόσοι έρχονται, όπως επίσης αλλάζουν κι οι επικεφαλής της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Καβάλας.
Το δικαστικό έτος ολοκληρώθηκε για το πρωτοδικείο Καβάλας πριν από λίγο ημέρες. Νέο ραντεβού δίνεται το Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο άρθρο

«Ενισχύστε την Α.Δ. Καβάλας»

Επόμενο άρθρο

Έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ Καβάλας