Dark Mode Light Mode

Αλλαγή Προέδρου στη Λέσχη Ποντίων

Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες στη Λέσχη Ποντίων. Η συνέλευση έγινε χθες το πρωί κανονικά, αφού από τις 11 και μετά που ήταν το προκαθορισμένο ραντεβού υπήρξε μεγάλη προσέλευση μελών του Συλλόγου με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί άνετα απαρτία. Αν δεν υπήρχε απαρτία τότε οι εκλογές και η Συνέλευση θα πραγματοποιούνταν μετά από μία εβδομάδα.
Το σημαντικό των εκλογών στη Λέσχη Ποντίων χθες, έχει να κάνει με την αλλαγή πολλών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την αλλαγή προέδρου.
Από το 2006 μέχρι και χθες ήταν Πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων ο Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης. Επί των ημερών του η Λέσχη Ποντίων διοργάνωσε πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις είχε όμως και εσωτερικά προβλήματα που άφησαν μία πίκρα στον κ. Αλεξανδρίδη, έστω και αν ακόμη και τώρα δεν το παραδέχεται.
Ο Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, ειδικά τον πρώτο καιρό, είχε αντιμετωπίσει διάφορα εσωτερικά προβλήματα, που ομολογεί μιλώντας στην εφημερίδα μας ότι δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που δεν περίμενε. Κι αυτοί οι άνθρωποι από την άλλη πλευρά ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν από τον κ. Αλεξανδρίδη.
Όλα αυτά φαίνεται ότι θα γίνουν σύντομα περασμένα και ξεχασμένα μια και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Ποντίων ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό θέλει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα.
Οι υποψήφιοι ήταν χθες: Ανδρονίκη Αθανασιάδου – Ανέστη, Στέφανος Ακριτίδης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, Κώστας Παπαντωνίου, Γιώργος Μεταλλίδης, Κυριάκος Σταύρου, Ανέστης Τσακαλίδης, Μιχάλης Τσουλφίδης, Γιώργος Χαρπαντίδης, Κοσμάς Χαρπαντίδης.
Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή τέσσερις: Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Ιωάννης Λιάρος, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Σωτήρης Τσάνγκος.
Στη συνέλευση συμμετείχαν πολλά μέλη της Λέσχης προερχόμενα από το Νομό Καβάλας.
Μιλώντας για τις ημέρες του και τις δραστηριότητές του ως πρόεδρος της Λέσχης ο Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης είπε τα εξής:
«Είμαι από τον Μάρτιο του 2006 και ήταν καιρός πια η αλλαγή σελίδας. Έχω τη γνώμη και θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου αγωνιζόμενος για την ποντιακή ιδέα και νομίζω ότι βρίσκομαι σε θέση να πω ότι πέτυχα στο έργο μου. Το να στεναχώρησα κάποιους είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ασφαλώς και υπάρχουν και αντίπαλοι. Κι εγώ στεναχωρέθηκα μια μάλιστα σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν περίμενα από ορισμένα άτομα να συμπεριφερθούν κατ’ αυτό τον τρόπο όχι σε μένα αλλά στη Λέσχη. Φεύγω ικανοποιημένος γιατί ότι νομίζω ότι πραγματοποίησαν ένα όνειρο».
Ερ.: Υπάρχουν δύο λέσχες Ποντίων αυτή την στιγμή στην Καβάλα. Μπορούν να ενωθούν τώρα που αλλάζει η διοίκηση της Λέσχης;
Απ.: Μα δεν ήταν εμπόδιο η απερχομενη διοίκηση. Δεν υπήρχε εμπόδιο. Η δημιουργία αυτού του συλλόγου ξεκίνησε από ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Και δεν γνωρίζω αν υπάρχει ένωση και δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω.
Ερ.: Τι εύχεστε στη νέα διοίκηση;
Απ.: Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση η οποία πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχει.

Προηγούμενο άρθρο

Πληρώθηκαν στη ΒΦΛ αλλά…

Επόμενο άρθρο

Νηπιαγωγοί σε τρία Μουσεία της πόλης