Dark Mode Light Mode

Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας – Ομιλία Τσομπανόπουλου με αναφορές στον Μπρεχτ

Σύντομα και ουσιαστικά, με πολύ κόσμο κι αρκετή ζέστη κι υγρασία, έγινε  το απόγευμα στην αυλή του δημαρχείου της Χρυσούπολης η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Νέστου. Μαζί του ορκίστηκαν (όλοι με τον λεγόμενο θρησκευτικό όρκο) τα μέλη του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων του ίδιου δήμου. Στο τέλος της τελετής παρατέθηκε λιτή δεξίωση όπου προσφέρθηκαν νερό- αναψυκτικά- κεράσματα. Ήταν φανερή η αισιοδοξία κι η αυτοπεποίθηση της νέας διοίκησης κι ειδικότερα του νέου δημάρχου, ο οποίος στην ομιλία του επανέλαβε πολλά από αυτά που υποσχέθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Στο τέλος της 10λεπτης ομιλίας του ο κ. Τσομπανόπουλος μνημόνευσε κείμενο του Μπερτολ Μπρεχτ που υιοθέτησε «εκείνος που μένει στο σπίτι κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση, αυτός πρέπει να προσέξει. Όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη θα μοιραστεί τη ήττα».
Εκτός από πολύ κόσμο στην εκδήλωση ήταν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Νέστου Πασαλίδης- Γκουλφάς, ο νέος δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, συνάδελφοι του νέου δημάρχου από την Δ.Ο.Υ Καβάλας κτλ. Στην ορκωμοσία ήταν επίσης ο Δήμαρχος του Ζλατογκραντ, πόλη αδελφοποιημένη με το Δήμο Νέστου. Λίγο πριν το τέλος της τελετής προσήλθε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης μαζί με τον Κώστα Αντωνιάδη. Πριν την ορκωμοσία ο κ. Τσομπανόπουλος είχε σύντομη συζήτηση και χειραψία με τον Σάββα Μιχαηλίδη. Ο πρώην δήμαρχος Νέστου προσήλθε στην τελετή μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους.
Μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσομπανόπουλος είπε: « Η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων στον ενιαίο δήμο Νέστου δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Ο όρκος που δώσαμε πριν από λίγο είναι όρκος τιμής και ευθύνης απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας. Είναι μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο μας. Απευθύνομαι σήμερα στους δημότες μας, τους διαβεβαιώνω ότι θα τιμήσουμε την ισχυρή εντολή που μας έδωσαν στις 25 Μάη. Δεσμεύομαι για ένα πρότυπο άσκησης τοπικής εξουσίας που θα χαρακτηρίζεται από το ήθος, την ευθύνη και το σεβασμό απέναντι στο πολίτη. Θα στηρίζεται στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, το δημόσιο έλεγχο. Θα στοχεύει στο έργο, στο αποτέλεσμα, στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντα της καλείται να διοικήσει το δήμο σε συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει δραματικά τη ζωή της κοινωνίας μας. Μιας κρίσης οικονομικής- κοινωνικής- περιβαλλοντικής. Κρίσης βιωσιμότητας, σε τελική ανάλυση. Σε τέτοιες συνθήκες λοιπόν όλα τα προβλήματα που άμεσα ή έμμεσα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μας μπαίνουν σε νέα βάση. Η δική μας απάντηση είναι: πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων. Χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια, λειτουργώντας με την απλή καθημερινή λογική. Εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογος και συναίνεση. Ο συνδυασμός μας βρίσκεται στη θέση τη αυτή χάρη στον καθαρό αυτοδιοικητικό κι ενωτικό της χαρακτήρα».

Προηγούμενο άρθρο

Επιστροφή Κούτεφ στο ρόστερ του Νέστου

Επόμενο άρθρο

Προκάλεσε τον Κουκουλόπουλο για τα σταφύλια ο Θ. Μαρκόπουλος «Ελάτε να δείτε»