Dark Mode Light Mode

Ανάκληση παραχώρησης

Του παλιού Νοσοκομείου στο δημόσιο δρομολογεί ο Δήμος Καβάλας

Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε την νέα τακτική του Δήμου Καβάλας στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου. Πρόκειται για αναδίπλωση, ενέργεια κατ’ ουσία αμυντική αφού την ίδια ώρα το δημόσιο συνεχίζει να αμφισβητεί την συγκεκριμένη δημοτική περιουσία. Ο κ. Σιμιτσής εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει ανάκληση της απόφασης με την οποία το δημοτικό ακίνητο παραχωρήθηκε στο δημόσιο. Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το 1954. Η παραχώρηση ήταν κατά χρήση κι ανάκληση αυτής σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας επανέρχεται στην ιδιοκτησία του. Την καθαρίζει, την φροντίζει, την προστατεύει. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σιμιτσής αναγνώρισε ότι άργησε να δρομολογήσει αυτή την εξέλιξη αφού όπως είπε για καιρό πίστευε τις υποσχέσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών. «Έστω κι αργά αυτό πρέπει να γίνει» είπε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Δήμαρχος.

Αυτή η απόφαση και η εξέλιξη θα είχε τη σημασία της αν δεν φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Σήμερα το δημόσιο αμφισβητεί την ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας στο παλιό Νοσοκομείο παρά το ότι: 1) Αυτή έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο από το 1973. 2)Έχει αναγνωριστεί από σχετική έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας της Καβάλας το 2011.

Χθες το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας –δεχόμενος τις εισηγήσεις υπηρεσιών δύο υπουργείων- αμφισβήτησε κι αυτός το ότι το παλιό Νοσοκομείο ανήκει σε ποσοστό 80% στο Δήμο Καβάλας. Δέχεται –είπε- την παραχώρηση στο Δήμο Καβάλας κατά χρήση και μόνο. Με λίγα λόγια το απλό και αυτονόητο κατέληξε ιδιαίτερα μπερδεμένο και δύσκολο. Εκτός αν η αναμενόμενη από το 2011 έρευνα υπηρεσιακού παράγοντα των Αθηνών (του Υπουργείου Οικονομικών) αλλάξει τα δεδομένα και δικαιώσει τον Δήμο Καβάλας. Άγνωστο είναι πως θα αντιδράσει το δημόσιο στη περίπτωση που ο Δήμος Καβάλας –αφού ανακαλέσει τη παραχώρηση του 1954- επιχειρήσει να μπει στο κτίριο και π.χ. να το περιφράξει ή να το κλειδώσει. «Το κτίριο είναι του Καβαλιώτικου λαού» είπε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σιμιτσής. «Ταυτόχρονα θα κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για την αξιοποίηση του» συμπλήρωσε. «Ας μας πάει το δημόσιο στα δικαστήρια κι όχι εμείς αυτό» κατέληξε.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. με όχημα του ΣΔΟΕ

Επόμενο άρθρο

Σε 1-2 εβδομάδες επανέρχεται ο Περιφερειάρχης