Dark Mode Light Mode

Ανέλπιστα τυπικοί – Στη χρονική διάρκεια των εκτός ημερησίας

Τον λόγο για τον οποίον αν και συντάχθηκε, ωστόσο δε δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα το ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγρότες, ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καλλιοντζής, κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σχετικά με το ψήφισμα στήριξης των αγροτών, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ήταν έτοιμο και στάλθηκε στους επικεφαλείς των παρατάξεων ώστε να διατυπώσουν τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες τους, απάντηση όμως δεν έλαβε ποτέ ο δήμος. Πάντως, το ψήφισμα στάλθηκε ήδη εκεί όπου έπρεπε, αφού μόνο οι κ.κ. Ζαχαριάδης και Βέρρος απάντησαν εγκαίρως. Ο κ. Καλλιοντζής χαρακτήρισε παιδαριώδες το επιχείρημα, αφού εκτίμησε πως ο Δήμαρχος θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά ώστε να λάβει απάντηση.

Τις δύο απουσίες του από τις ισάριθμες τελευταίες συνεδριάσεις του σώματος αιτιολόγησε ο σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, εξηγώντας ότι αυτές οφείλονταν σε σοβαρότατα καθήκοντα που ανέλαβε για λογαριασμό του υπουργείου περιβάλλοντος. Η πρόεδρος του σώματος πάντως είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τις δύο απουσίες του συμβούλου. Στη συνέχεια ο κ. Λιόγκας ρώτησε με ποιον τρόπο η διοίκηση θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα του υπουργείου για τη δωρεάν διανομή γάλακτος και φρούτων στους μαθητές των σχολείων του δήμου Καβάλας. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα μελετηθεί η ΚΥΑ ώστε να εξετασθεί σε κεντρικό επίπεδο και με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών η εξασφάλιση ανάλογης σίτισης

Για τις ενέργειες που είτε έκανε είτε σκοπεύει να κάνει η διοίκηση με αφορμή τον αγωγό φυσικού αερίου που θα περάσει από την περιοχή μας προκειμένου να λάβει αντισταθμιστικά οφέλη, ρώτησε επίσης ο Βασίλης Λιόγκας. Δεν είναι εύκολη η εξασφάλιση αντισταθμιστικών οφελών παρατήρησε ο Δήμαρχος, αν και προσφάτως διεξήχθη προκαταρκτική συζήτηση και με τον περιφερειάρχη προκειμένου να ζητηθεί φόρος και σε περιφερειακό επίπεδο. Ενημέρωση ζήτησε ο κ. Λιόγκας και για την ανανέωση αδειών της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που επίκειται από τη βουλή. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την απόδοση του 5% φόρου από τα καθαρά κέρδη προς την τοπική κοινωνία, όπως προβλέπει η νομοθεσία μέσω συγκεκριμένου πόρου. Κακό προηγούμενο φοβάται η κυβέρνηση ότι θα δημιουργηθεί με την καταβολή του πόρου. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για απόδοση του φόρου μόνο στους δήμους οι οποίοι θα πληγούν.

Δεν περίμενε την διεξαγωγή της σημερινής συνεδριάσεως ο Άρης Βέρρος, ύστερα από αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει η Συμπαράσταση Πολιτών και με δεδομένη την εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί προς τιμή της Χρυσούλας Βακιρτζή. Αντίθετος δήλωσε ο κ. Βέρρος με τη διοργάνωση της εκδηλώσεως προς τιμή των παλαιότερων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, θεωρώντας πως αποφασίστηκε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθούσε να παραστεί στην εκδήλωση υπέρ της ποιήτριας, ενώ αποφάνθηκε ότι αξίζουν τιμής τα στελέχη που προσέφεραν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης ρώτησε την πρόεδρο του σώματος τι προτίθεται να πράξει ώστε να αποκαταστήσει το κύρος του σώματος, το οποίο επλήγη λόγω μη συμμετοχής του δήμου στο συλλαλητήριο της Παρασκευής παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η Άννα Σπανδώνη διευκρίνισε ότι δεν ελήφθη σχετική απόφαση περί διοργανώσεως συλλαλητηρίου, κάτι που αποδεικνύεται και μέσω των πρακτικών της προηγούμενης συνεδριάσεως. Η πρόταση που είχε κατατεθεί απλά δεν ευοδώθηκε, σημείωσε η κ. Σπανδώνη, συμπεραίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επλήγη το κύρος του σώματος.

Ανέλπιστα τυπικοί σε χρονική διάρκεια στάθηκαν αυτή τη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι αφού το απόγευμα της Δευτέρας ήταν γεμάτο από εκδηλώσεις.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Το σωματείο ζητά συνάντηση με τον Τσάρα

Επόμενο άρθρο

Προσπάθησαν να κλέψουν μετασχηματιστή της ΔΕΗ