Dark Mode Light Mode

Ανήλικοι με παρελθόν και φοβερό θράσος

Ιδιαίτερα σοβαρό το περιστατικό που εξιχνίασε η ασφάλεια Καβάλας, το οποίο αφορά κλοπή σε κατοικία γυναίκας, στην πόλη της Καβάλας, υπόθεση που απασχόλησε την πόλη της Καβάλας, την προηγούμενη εβδομάδα. Δράστες είναι δύο ανήλικοι με παρελθόν, ηλικίας 15 και 14 ετών, οι οποίοι μπήκαν σε οικία στην πόλη μας και πήραν χρυσές λίρες αγγλίας, τουρκίας, χρυσαφικά αξίας τουλάχιστον 30.000 ευρώ. Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας, βρέθηκαν οι δύο ημεδαποί δράστες. Δίωξη ασκήθηκε και στην 33χρονη μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Βρέθηκε κι ο 39χρονος που αναζητείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Το περιστατικό είναι προφανές, αν και παρόμοια με μικρότερη όμως λεία έχουνε συμβεί πολλές φορές στην πόλη της Καβάλας με τους ίδιους δράστες.

Το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει τα ακόλουθα:

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Καβάλα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή και μία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή σε οικία στην Καβάλα.

Συνελήφθησαν στις (14-3-2014) το πρωί, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή και η 33χρονη μητέρα τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, ηλικίας 15 και 14 ετών, την 13-3-2014, το πρωί, εισήλθαν σε οικία στην Καβάλα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, 112 χρυσές λίρες Αγγλίας και Τουρκίας, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. Ακολούθως, διέθεσαν τα κλοπιμαία στον 39χρονο, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ο 39χρονος για κλοπές και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος και η 33χρονη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

 

Συνελήφθη στις (14-3-2014) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Συρίας, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι τον εντόπισαν αρχικά να επιβιβάζει σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τους δύο μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τι έγινε στην Α2 στο ΜΠΑΣΚΕΤ - Πέρασε η ΕΝΩΣΗ απο το Ψυχικό

Επόμενο άρθρο

Αργότερα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μορφίδη – Λασκαρίδη