Dark Mode Light Mode

Ανήσυχος για τη ΒΦΛ ο Γ. Καλαντζής

Για πρόβλημα ρευστότητας της ΒΦΛ έκανε λόγο σε σημερινές του ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής, που ακόμη κι αν ξεπεραστεί δε θα εξαλειφτούν οι δυσκολίες. Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει το εργοστάσιο, ο κ. Καλαντζής θύμισε ότι πρόκειται για μία ιδιωτική επιχείρηση, ενώ και η ΔΕΠΑ όπου θα μπορούσαν να ασκηθούν ορισμένες πιέσεις οδεύει προς αποκρατικοποίηση εντός των επόμενων ημερών. Επομένως και προς εκείνη την κατεύθυνση η παρέμβαση θεωρείται ανέφικτη.

Ιδιαιτέρως ανήσυχος ακούστηκε ο καβαλιώτης βουλευτής, αφού η επιχείρηση επείγει να εξασφαλίσει ρευστό, παρά το γεγονός ότι η πορεία της παραγωγής είναι ικανοποιητικότατη. Χρήματα δεν υπάρχουν προς το παρόν και δυστυχώς δεν είναι εύκολη η εξεύρεσή τους. Για τη φημολογία περί πώλησης της ΒΦΛ ο Γιώργος Καλαντζής σημείωσε: «Μακάρι να είχε προχωρήσει η υπόθεση της πώλησης, ή μακάρι να ξεπεράσει το πρόβλημα η ρευστότητας ο επιχειρηματίας».

Στο περιθώριο των χθεσινών δηλώσεών του από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, ο Γιώργος Καλαντζής αναφέρθηκε στην επιδότηση 12% και την επιβεβλημένη ανάγκη να ισχύσει ομοίως για όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ. Ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε το υπουργείο εργασίας παραδίδοντας μία απόφαση, από την οποία το μόνο που υπολείπεται είναι οι υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας. Επρόκειτο για παρόμοιες αποφάσεις με εκείνες που το 2008 – 2009 είχαν συνυπογράψει ο κ. Αλογοσκούφης και η κ. Πετραλιά ως συναρμόδιοι υπουργοί. Πίεση πλέον πρέπει να ασκήσει ο καβαλιώτης υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να υπογραφεί άμεσα η απόφαση.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κλοπή φωτοβολταϊκών στο ΤΕΙ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος για την εμφάνιση των νέων παικτών