Dark Mode Light Mode

Αναβλήθηκε η δίκη για το ελληνοτουρκικό επεισόδιο

Απ΄ το ταξίδι για τη Σμύρνη στο δικαστήριο της Καβάλας!

Το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εγνατία οδό, από τα διόδια της Μουσθένης μέχρι τον κόμβο του Αγίου Σίλα, εκτυλίχτηκε μία διαφορετική ιστορία ανάμεσα σε ταξιδιώτες, Έλληνα οδηγό με τα δύο του παιδιά, που κινούνταν προς την Κομοτηνή, Τούρκους εργαζόμενους στη Γαλλία, που είχαν προορισμό την πόλη της Σμύρνης.
Το επεισόδιο όπως εκτυλίχτηκε επί της Εγνατίας οδού, αμέσως μετά τα διόδια της Μουσθένης, οδήγησε όλους τους εμπλεκόμενους στο δικαστήριο με την αυτόφωρη μάλιστα διαδικασία. Ο Έλληνας οδηγός και δύο Τούρκοι οδηγοί ισάριθμων αυτοκινήτων, διανυκτέρευσαν στο κρατητήριο και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, περιμένοντας να δικασθούν χθες το μεσημέρι.
Όντως πρόκειται για μία διαφορετική ιστορία, απ΄ αυτές που συχνά συμβαίνουν στους δρόμους, κανείς όμως δεν περιμένει ότι θα φτάσουν στο δικαστήριο, αφού κληθεί και μεσολαβήσει η ελληνική αστυνομία.
Τα τρία αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο είχαν κοινή πορεία προς τα διόδια της Μουσθένης. Όπως φαίνεται στα διόδια δημιουργήθηκε παρεξήγηση ανάμεσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας οδηγός από την Κομοτηνή και στα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι δύο Τούρκοι, μέσα στα οποία βρίσκονταν τα παιδιά τους και οι σύζυγοί τους. Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε με κορναρίσματα τα διόδια της Μουσθένης. Αφού τα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια της Μουσθένης, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου, όπου ένας εκ των Τούρκων οδηγών βγήκε από το αυτοκίνητο κι άρχισε να χοροπηδά πάνω στο αυτοκίνητο του Έλληνα. Προξένησε υλικές ζημιές. Οι Τούρκοι καταγγέλλουν ότι ο Έλληνας βγήκε από το αυτοκίνητο και τους απείλησε κρατώντας μαχαίρι. Ο Έλληνας οδηγός καταγγέλλει τους Τούρκους, ότι τον προκάλεσαν κι ότι χρησιμοποίησαν για να τον εκφοβίσουν πιστόλι, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι πιστόλι κρότου και λάμψης.
Οι δύο πλευρές δεν ήρθαν στα χέρια. Μπήκαν στα αυτοκίνητα και ξεκίνησαν πάλι για τον προορισμό τους. Ο Έλληνας οδηγός τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία, η οποία έκανε μπλόκο στον κόμβο του Αγίου Σίλα, οδηγώντας στο τμήμα τους Τούρκους με τα δύο αυτοκίνητα. Οι δύο Τούρκοι κρατήθηκαν και χθες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπως κι ο Έλληνας οδηγός, κατ. Κομοτηνής.
Περιμένοντας ν΄ αρχίσει η δίκη, στο αυτόφωρο χθες, κάθε μια πλευρά διηγούνταν την ιστορία, με τα δικά της επιχειρήματα, δίνοντας τη δική της εκδοχή.
Οι αστυνομικοί πάντως διαπίστωσαν ότι και το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Έλληνας οδηγός και το πιστόλι κρότου – λάμψης που χρησιμοποίησε ο Τούρκος οδηγός, τα κατείχαν παράνομα.
Πριν αρχίσει η δίκη χθες στο αυτόφωρο τριμελές Καβάλας, μεσολάβησαν τρίτοι προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ανακληθούν οι μηνύσεις. Ενώ αναπτύχθηκε διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπήρξε τελικά διαφωνία, καθώς ο Έλληνας οδηγός ισχυρίζονταν ότι κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του. Οι Τούρκοι έλεγαν ότι δεν έχουνε χρήματα, κι αρνούνταν να πληρώσουν τη ζημιά. Κάπως έτσι οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν θετικό τέλος, με αποτέλεσμα η υπόθεση, αργά χθες το μεσημέρι να δικασθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε για το περιστατικό, πριν φυσικά την απόφαση του δικαστηρίου, η ελληνική αστυνομία, αναφέρει τα ακόλουθα:

Συνελήφθησαν στις (21.7.2014) το μεσημέρι, στον κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας, της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, τέσσερα (4) άτομα, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 26 και 30 ετών, μία 26χρονη υπήκοος Γαλλίας και ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, προχθες το μεσημέρι, στο σταθμό διοδίων Μουσθένης της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μετά από διαπληκτισμό, οι τρεις αλλοδαποί δράστες προξένησαν φθορές με τα χέρια και τα πόδια, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 47χρονου, ο οποίος αρχικά κινήθηκε με το όχημά του προς τον 26χρονο και στη συνέχεια επιχείρησε να πλήξει με μαχαίρι τον 30χρονο, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από τους δύο.
Ακολούθως, ο 26χρονος, απείλησε τον 47χρονο με πιστόλι και ο 47χρονος επιβιβάστηκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν και να συλληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι δράστες.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•1 πιστόλι κρότου – αερίου
•12 φυσίγγια κρότου – αερίου
•3 μαχαίρια, συνολικού μήκους από 17 έως 22 εκατοστά
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύλληψη 39χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Επόμενο άρθρο

Η TUI επιστρέφει στη Θάσο!