Dark Mode Light Mode

Αναβολή εγγραφών πρωτοετών στο ΤΕΙ λόγω απεργίας

Οι κινητοποιήσεις στο διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ φτάνουν μέχρι την Καβάλα. Τις προηγούμενες ημέρες οι διοικητικοί εργαζόμενοι του ΤΕΙ Καβάλας έκαναν γενική συνέλευση του συλλόγου που έχουν φτιάξει, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις πρώτες απεργίες, οι οποίες πλέον διαρκούν δέκα ημέρες.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ υπάρχει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνουν όπως είχαν αρχικά προγραμματισθεί, οι εγγραφές πρωτοετών, αναβάλλονται για να ξεκινήσουν όταν τελειώσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ας δούμε πως έχουν τα δεδομένα σε ελλαδικό επίπεδο. Η ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού πανεπιστημίων και ΤΕΙ ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνοντας την αντίθεσή της στην «κινητικότητα», από τις 10 Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Τρίτη.

Αρχικά οι απεργίες είναι δύο 48ωρες. Στη συνέχεια επαναλαμβάνονται και για την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι οι απεργίες ουσιαστικά είναι εννέα εργάσιμες ημέρες, η μία πίσω από την άλλη.

Η συνέλευση των εργαζομένων στο ΤΕΙ Καβάλας, αποφάσισε να συμμετάσχουν στις δύο πρώτες 48ωρες, από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά.

Στην πορεία θα εκτιμηθεί η θέση του συλλόγου, σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην Αθήνα. Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις δηλώνουν την αντίθεση των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τώρα που η «κινητικότητα», δηλαδή οι απολύσεις φτάνουν και σ΄ αυτούς.

Υποτίθεται ότι θ΄ απολυθούν άμεσα ή έμμεσα, περίπου 1500 διοικητικοί, πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ήδη ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Νάσος Μητρόπουλος έχει δηλώσει ότι το ΤΕΙ Καβάλας, δε μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους διοικητικούς υπαλλήλους. Υπολογίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Καβάλας είναι περίπου 65, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων συμμετέχει στον τοπικό σύλλογο.

Πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις το ΤΕΙ Καβάλας όρισε ως μέρα έναρξης εγγραφών πρωτοετών σπουδαστών την 11η του Σεπτέμβρη. Επειδή την ημέρα αυτή θα απεργεί το διοικητικό προσωπικό, εγγραφές δε θα γίνουν. Γι΄ αυτό και υπάρχει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Σημειώνουμε ότι κι οι παλαιότεροι σπουδαστές του ΤΕΙ είναι κι αυτοί υποχρεωμένοι να επανεγγραφούνε. Αλλά ειδικά γι΄ αυτούς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Καβάλας για την αναβολή των εγγραφών πρωτοετών σπουδαστών, αναφέρει τα εξής:

 

To ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σας ενημερώνει ότι λόγω συμμετοχής των διοικητικών υπαλλήλων στην 48 ώρη απεργία που έχει εξαγγελθεί από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) 10 και 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν. Για τις επόμενες ημέρες των εγγραφών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση

 

Επίσης από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Καβάλας και παραρτήματος Δράμας, δόθηκε προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένης της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του Διοικητικού Προσωπικού στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ θεωρεί ότι οποιαδήποτε απομάκρυνση, μέσω διαθεσιμότητας, των Διοικητικών Υπαλλήλων, θα έχει ανεπίστρεπτα αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα οδηγήσει σε ουσιαστική υποβάθμιση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του ΤΕΙ.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05-09-2013 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

-Την συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

-Πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 για εκτίμηση της κατάστασης και ενημέρωση

-Καλεί τους Συλλόγους Ε.Π., Ε.Τ.Π. και φοιτητών να στηρίξουν τον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων ενάντια στην υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το 56ο ΦΦΘ μέσα από τα μάτια των εθελοντών του

Επόμενο άρθρο

Παραμένει κλειστό το δημόσιο ΚΤΕΟ