Dark Mode Light Mode

Αναβολή στη λήψη απόφασης

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης συναντήθηκαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ώρα για έργο». Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα, από την οποία παραιτήθηκε ο Θ. Καλλιοντζής, την ανάγκη η δημοτική ομαδα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, να έχει άμεσα νέο αρχηγό.

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις η συνάντηση της Τρίτης δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση. Η διαδικασία εκλογής ή συμφωνίας για τον επόμενο επικεφαλής, αναβλήθηκε ίσως για σήμερα ή για τις επόμενες ημέρες.

Η αναβολή προήλθε μετά από απόφαση των περισσότερων μελών της δημοτικής ομάδας, λόγω τριών απόντων. Απουσίαζαν ο κ. Πασχαλίδης, που εμφανίζεται να είναι άρρωστος, ο Ιορδάνης Παπαντίδης που βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα και η αντικαταστάτρια του Θ. Καλλιοντζή, νέα δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Το παρασκήνιο πάντως οργιάζει. Λέγεται ότι οι διαβουλεύσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται κάθε μέρα, προκειμένου να καταλήξει η ομάδα – ανεπίσημα πάντα – σε μία απόφαση που θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Την Τρίτη το βράδυ μοναδικός ενδιαφερόμενος για τη θέση του νέου επικεφαλής ήταν ο Βαγγέλης Παππάς. Επειδή όμως δεν είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., κι επειδή το ψηφοδέλτιο η δημοτική παράταξη στηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άλλα μέλη της ίδιας ομάδας προτιμούν ως νέο επικεφαλή, πρόσωπο που θα έχει στενές σχέσεις με το κόμμα.

Ακούγεται ότι ασκούνται πιέσεις στη γιατρό Δήμητρα Τσανάκα. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με την Στέλλα Παπαδοπούλου.

Ο Β. Παππάς από την πλευρά του περιμένει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο στόχο ή καημό, να είναι αυτός ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα για έργο».

Οι προβλέψεις διϊστανται. Άλλοι λένε ότι στο τέλος νέος επικεφαλής θα επιλεγεί να είναι ο Β. Παππάς. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο Β. Παππάς λόγω του ότι δεν έχει σχέσεις με τη Ν.Δ., ακόμη κι αν βάλει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής, δε θα προτιμηθεί, αλλά θα προτιμηθεί είτε η Στέλλα Παπαδοπούλου είτε η Δήμητρα Τσανάκα.

Το καινούριο ραντεβού αναμένεται εντός των ημερών, δεδομένου του ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Καβάλας λένε ότι δεν αναμιγνύονται καθόλου στην υπόθεση. Το ίδιο υποστηρίζουν οι βουλευτές και οι συνεργάτες των βουλευτών. Ακόμα κι αν όλοι οι προαναφερθέντες δεν ενεπλάκησαν στη υπόθεση και τη διαδικασία, είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρονται γι΄ αυτήν.

Στο ραντεβού της Τρίτης εμφανίστηκε με μικρή καθυστέρηση και ο Θ. Καλλιοντζής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χασίς 20 κιλά κατέσχεσε το Λιμεναρχείο

Επόμενο άρθρο

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας προειδοποιεί