Ικανοποιημένα ήταν τα μέλη της διοικήσεως του Επιμελητηρίου Καβάλας όταν ο πρώην περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης είχε παραχωρήσει κατά κυριότητα τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης». Το Επιμελητήριο σήκωσε «μανίκια» κι έσπευσε να ασχοληθεί με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, μελετώντας το σύνολο των εκδηλώσεων που θα έπρεπε να φιλοξενηθούν ώστε η λειτουργία του να καταστεί βιώσιμη. Το Επιμελητήριο επωμίσθηκε φυσικά το βάρος της συντηρήσεως του εκθεσιακού κέντρου, στάθηκε όμως άτυχο λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου πίστευε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η εκθεσιακή και συνεδριακή λειτουργία των εγκαταστάσεων μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότατη για την Καβάλα. Δυσάρεστη ωστόσο είναι η διαπίστωση ότι η κρίση έπληξε και τον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για συμμετοχή σε εκθέσεις καταγράφεται μειωμένο ενώ τα κοστολόγια διοργάνωσης είναι επιβαρυντικά. Με δεδομένο ότι οι δαπάνες συντήρησης του εκθεσιακού κέντρου είναι μεγάλες για το ταμείο του Επιμελητηρίου, η διοίκηση μελετά εναλλακτικές λύσεις εξασφάλισης εσόδων. Ένα εξειδικευμένο γραφείο διοργανώσεων για παράδειγμα, μπορεί να κατευθύνει τη διοίκηση σε συγκεκριμένες μεθόδους προβολής και σε πρόσφορες δραστηριότητες.
Όπως ομολόγησε και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, με δύο μόνο εκθέσεις στη διάρκεια του έτους σίγουρα δεν είναι επαρκείς ώστε να εξασφαλισθούν οι δαπάνες συντήρησης του χώρου. Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την παραχώρηση, η διοίκηση κατέγραψε και πλέον γνωρίζει καλά ότι το ετήσιο κόστος που απαιτείται ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Το κονδύλιο αφορά στις εργασίες συντήρησης και στην εξόφληση των ΔΕΚΟ. Η παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου σημαίνει ότι το Επιμελητήριο διαθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο που αργά ή γρήγορα θα βρει τον ορθό δρόμο αξιοποίησης. Η διοίκηση επομένως δε μετανιώνει για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων έστω κι αν η ευθύνη της είναι βαριά σε διαχειριστικό επίπεδο.