Dark Mode Light Mode

Αναθεώρηση ΕΣΠΑ, 225 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης επιμένει να υπολογίζει για το ΕΣΠΑ της περιφέρειάς μας 225 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα. Τις προηγούμενες ημέρες είχε νέα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο, από την οποία προέκυψε ότι η περιφέρεια μπορεί να υπολογίζει αυτά τα χρήματα από τη λεγόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Παρόμοια διαβεβαίωση έλαβε ο περιφερειάρχης κι από την ευρωπαϊκή επιτροπή παρακολούθησης του ίδιου προγράμματος. Η περιφέρειά μας διακρίνεται στα συμβασιοποιημένα έργα του ΕΣΠΑ και στην απορροφητικότητα του προγράμματος. Μόνο που η επιπλέον αυτή χρηματοδότηση φαίνεται να αργεί. Υπολογίζεται ότι θα εξασφαλιστεί επίσημα, οριστικά και ουσιαστικά στις αρχές του 2013.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Αλεξανδρούπολης ο Άρης Γιαννακίδης εξήγησε πως ακριβώς θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα. Αφορούν όλα έργα του ΕΣΠΑ. Η περιμετρική της Αλεξανδρούπολης, έργα που είναι σε εκκρεμότητα πολλά χρόνια τώρα, για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η περιμετρική οδός της Καβάλας, για την οποία η περιφέρεια υπολογίζει ότι θα χρειαστεί 45 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά πρόκειται για την προτεινόμενη επίγεια χάραξη, εφόσον αυτή η πρόταση αδειοδοτηθεί, όπως η διαδικασία εξελίσσεται.

Με λίγα λόγια η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει επιπλέον χρόνο να προετοιμάσει το έργο της περιμετρικής και να το εισάγει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, περίπου μέχρι το τέλος του έτους.

Στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης, ο Άρης Γιαννακίδης είπε ότι τα χρήματα που επιπλέον θα επωφεληθεί για το ΕΣΠΑ η περιφέρεια θα διατεθούν κυρίως σε έργα οδοποιϊας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά - Συνεδρίαση και σύσκεψη για τον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας: Κλείστε τα μαγαζιά σας