Dark Mode Light Mode
Στήριξη των αγροτών από Τσανάκα – Μαρκόπουλο
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας»
Εκδρομή του ΣΦΑΟΚ στο Αγιονέρι

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας»

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και των Δημοτών απαιτούν συναίνεση και συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων

Την Κυριακή 07 Αυγούστου, έγινε η εκλογή των μελών των προεδρείων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου για την Περιφερειακή Ενότητα Δήμων.
Η διαδικασία εκλογής όπως καθορίζεται από το νόμο, επιβάλλει ξεχωριστές ψηφοφορίες για τα πρόσωπα που εκλέγονται από την παράταξη που διοικεί και για τα πρόσωπα που εκλέγονται από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Στερεί τη δυνατότητα από το Δημοτικό Συμβούλιο να διαβουλευτεί και να εκλέξει το προεδρείο και τις επιτροπές μέσα από ουσιαστικές διαπαραταξιακές συνεργασίες, έτσι ώστε οι εκλεγμένοι να εξασφαλίζουν ευρύτερη αποδοχή και υποστήριξη από την κοινωνία και τους πολίτες.
Ο «Τόπος της Ζωής μας» διαφωνεί με τη λογική διαχωρισμού και αντιπαράθεσης που επιβάλλει ο νόμος. Επιδιώκει να λειτουργήσει όσο είναι δυνατόν συναινετικά και ενωτικά, με γνώμονα την ανάγκη συνεργασίας όλων των δυνάμεων, στοχεύοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το δήμο και τους δημότες.
Σε αυτό τα πλαίσιο:
-Πήρε την πρωτοβουλία για να γίνει συντονισμός μεταξύ των παρατάξεων της «μειοψηφίας», με σκοπό να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις.
-Ψήφισε τον πρόεδρο που πρότεινε η παράταξη της διοίκησης, επιλέγοντας να ενισχύσει την αποδοχή και το κύρος του προεδρείου και θέλοντας να επισημάνει την ανάγκη ο πρόεδρος να λειτουργεί ως πρόεδρος του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Ψήφισε τον αντιπρόεδρο, το γραμματέα και τα μέλη των επιτροπών που προτάθηκαν από τις άλλες παρατάξεις και τον «Τόπο της Ζωής μας»
Πιστεύουμε επίσης ότι είναι ανάγκη στις διαδικασίες επιλογής από το Δημοτικό Συμβούλιο, των μελών των Συμβουλίων των επιχειρήσεων και των επιτροπών του δήμου, να επικρατήσει λογική συναίνεσης και συνεργασίας.
Αυτό απαιτεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου και των δημοτών.
Το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο

Στήριξη των αγροτών από Τσανάκα – Μαρκόπουλο

Επόμενο άρθρο

Εκδρομή του ΣΦΑΟΚ στο Αγιονέρι